Švýcarsko otočilo utkání s Češky tak odešly poraženy. Foto: Flickr Český Florbal
28. 4. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Výborná třetina na napravenou hříšnici Rüttimann a spol. nestačila. Češky prohrály 3:6

 



České florbalistky mají za sebou první utkání na domácím turnaji série Euro Floorball Tour v Olomouci. Podlehly v něm Švýcarkám 3:6, když jim nestačila výborná úvodní třetina, kterou vyhrály poměrem 2:0. Klíčovou roli sehrála útočnice Corin Rüttimann, která byla po svém pětiminutovém vyloučení vůdčí osobností obratu.

Začátek jako z pohádky: uběhlo jen 52 sekund a Nela Kapcová zakončila do odkryté branky brejk domácího týmu. Švýcarky sice byly, co se držení míčku týkalo, aktivnější, avšak Češky nadále hrozily, například zásluhou Krupnové nebo v osmé minutě Halfarové. Švýcarky se také osmělovaly, nadvakrát ale neuspěla Marti proti Příleské.

Klíčovou dost možná pro vývoj celého utkání se stala šestnáctá minuta. Rüttimann v ní nejprve předvedla úchvatné schopnosti s holí, jenže vzápětí si počkala na Řepkovou, která předtím neproměnila vyloženou šanci, a po zásluze dostala trest na pět minut.

Češkám se v přesilové hře příliš nedařilo, ale v čase 18:40 se nechala vyloučit za hru bez hole Mischler, což bleskově potrestala Ratajová.

Domácí florbalistky tak po úvodní třetině vedly 2:0, jenže od prvních minut druhé části se začala karta obracet. Švýcarky do druhé třetiny nastoupily a minutu poté, co začaly hrát v plném počtu, jejich gólový účet otevřela Spichiger.

Soupeřky byly nadále aktivnější a Češkám se najednou nedařilo bourat jejich útočný val podobně jako v první třetině. Paradoxně ale ještě jednou uspěly: Kubišová se nerozpakovala a trefila v rychlém protiútoku na 3:1. Jinak ale Švýcarky hrály kompaktněji. Výsledkem tak bylo nejprve snížení Rüttimann po rozehrávce, následně Gerig využila přesilovou hru a nakonec platilo, že Švýcarky měly také štěstí.

Jedna z nepovedených střel se totiž odrazila od Příleské přes Čapkovou k Rüttimann, která si věděla rady a poprvé převrátila misky vah na stranu Švýcarska.

V poslední části to tak byly Češky, kdo rázem musel dotahovat. Do třetiny vstoupily aktivně, jenže Gämperli ve 43. minutě využila minely Urbánkové s Paloncyovou a bylo to 5:3 pro Švýcarsko. Češky se nadále snažily, ale nedařilo se jim dostat se do vyložených pozic. Šanci na kontaktní branku dostaly v 54. minutě, ale Billá neproměnila trestné střílení a ani následná přesilovka kýženou branku nepřinesla. Švýcarky ani nepustily český tým do závěrečného tlaku, do prázdné branky ještě skórovala Ulber.

Češky tak nakonec po výborné první třetině podlehly Švýcarkám poměrem 3:6.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*