Miroslav Janovský povede ženy na druhém šampionátu. Foto: Flickr Český Florbal
28. 4. 2017 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Ve druhé třetině jsme opustili hřiště, na Švýcarky ale máme, říká Miroslav Janovský

 



Tahle prohra před domácím publikem hodně bolí. Češky měly utkání proti Švýcarsku výborně rozjeté, jenže po skvělé první třetině pustily soupeře do hry a nakonec odešly poraženy poměrem 3:6. Hlavní trenér reprezentace Miroslav Janovský přiznal, že ve druhé třetině jeho tým opustil hřiště. Už pár minut po utkání ale hleděl pozitivně do budoucna.

Začátek zápasu byl přitom perfektní, Češky byly lepší a po prvních dvaceti minutách vedly 2:0. „První třetina byla z naší strany opravdu velice vydařená. A to jak z pohledu obrany, tak z pohledu protiútoků a hře na balonku,“ hodnotil Miroslav Janovský.

Jenže ve druhé části se všechno pokazilo. „Ve druhé třetině jsme hřiště úplně opustili, soupeř byl najednou v tlaku a měl na všechno hodně času. Nám snad chyběla energie k tomu, abychom jej tlačili na mantinel a zkrátka byli v těch prostorech, ve kterých jsme měli být,“ vypočítával hlavní trenér nedostatky. „Soupeře jsme tehdy pustili do zápasu, trochu jsme se do hry vrátili ve třetí části, ale druhá třetina nám utkání prohrála,“ měl jasno.

Je možné, že Švýcarsko nakoplo také relativně úspěšné oslabení, kdy v pěti minutách inkasovalo jen jednou, a to až při dvojnásobné české výhodě? „Přesilovka nebyla to hlavní, byť samozřejmě, že minimálně ještě jedna branka tam měla přijít. Ale pro nás bylo klíčové, že jsme ztratili naši hru. My jsme totiž prakticky pustili ke hře Švýcarsko, od první minuty druhé části. Kdyby se nám to nestalo, tak bychom skórovali určitě více,“ věřil zklamaný český trenér.

Janovský často zmiňuje, že Švýcarky disponují několika hráčkami ze švédské nejvyšší soutěže. „Švýcarky mají několik hráček, které zkušenosti ze SSL mají. Ale pro nás je nejpodstatnější fakt, že s tím týmem, který máme, chceme Švýcarsko porážet a porazit jej také v tom nejdůležitějším utkání, ke kterému v tomto cyklu dojdeme,“ burcoval hned po utkání.

Hodnocení utkání tedy zakončil optimisticky. „A je nám úplně jedno, kolik hráček kde hraje, my Švýcarsko chceme porazit a dnes jsme také chtěli napravit dojem z minulého EFT, což se nám povedlo. Pokud budeme hrát tak jako v první třetině, tak ty zápasy budou končit v náš prospěch,“ řekl Miroslav Janovský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Trochu smutný, že se už teď pan Janovský připravuje na zápas o bronz….

  • Radovan K. napsal:

    Když ono nejhorší je, že my ani nemůžeme pomýšlet na nějaké lepší umístění. Finále je absolutně nereálné a pokud by se nějak povedlo vyhrát zápas o bronz, tak stejně nebude odpovídat náš florbal třetí příčce.
    I když to řikám nerad, tak za trenérek Š+Š ten florbal měl aspoň trochu úroveň. Snažilo se hrát aktivně a ne jen vyčkávat. Vrcholem bylo domácí MS 2013, kde byl Bedla a kde prostě měla být placka.
    Spíš se nemohu smířit s faktem, že se nezkouší více mladých hráček. Typy jako Kapcová a Plášková časem dozrajou, potřebují se jen vyhrát.Zkoušel bych i jiná ne tak známá jména. Ještě jsem zvědav na Kubišovou, jelikož v SF mě mile překvapila.
    Naopak například Billá je tam dle mého již pouze ze známosti, ta holka je už dávno po své slavné éře. A nezmění to ani fakt vítězky kanadského bodování. Dle mého již nestíhá. Stejně tak Bočanová nebo Urbánková, ty by měly zapracovat na kondici, ale zatím aspoň dávají góly.

Napsat komentář

*