Daniel Šebek vyrovnával po skvělé samostatné akci na 3:3. FOTO: Martin Flousek, Český florbal.
17. 5. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Šebek přestupuje do Švédska! Bude hrát s Kohonenem i Suchánkem

 



Dan Šebek je novou posilou švédského elitního týmu FC Helsingborg. Na sever do nejprestižnější ligy světa odchází s vizitkou vítěze švýcarské ligy. Pod Alpami strávil český útočník osm sezon a završil je skvělým výkonem v posledním Superfinále. Gólem a asistencí pomohl Wileru k parádnímu obratu v utkání s Alligator Malans.

Dan Šebek se ve Švýcarsku vypracoval v jednoho z nejlepších českých florbalistů a na posledním mistrovství světa hrál v elitní formaci s Matějem Jendrišákem. Celkem za český národní tým odehrál už 71 zápasů, ve kterých dal 27 gólů a přidal 32 nahrávek.

„V Danielovi dostáváme opravdu velmi dobrého pravorukého forvarda a navíc hráče, který umí hrát dopředu i do obrany. Za tu spoustu let ve Švýcarsku se z něj stal velmi dobrý hráč. Právě takového potřebujeme do naší kabiny,“ komentoval nejnovější přestup sportovní ředitel Helsingborgu Juha Kivilehto.

Zatímco do Wileru přišel ze Švédska superstřelec Daniel Johnsson, Šebek jde opačným směrem. O trejd se ale nejedná. „Manažer Juha Kivilehto hledal do týmu praváka a kontaktoval i našeho kapitána Tatu Väännänena, který mu Dana doporučil. Helsingborg nehledal borce, který dá 50 gólů, ale i týmového hráče, který udělá na hřišti spoustu práce,“ prozradil zákulisí přestupu trenér Wileru Radek Sikora.

Šebek podepsal ve Švédsku roční kontrakt a k týmu se připojí v průběhu srpna.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*