23. 1. 2014 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Dalen Tokymu přeju, říká Sladký. Sám nabídku na přestup odmítl

 



Tomáš Sladký zůstal v Jönköpingu osamocený, jeho parťák Martin Tokoš zmizel do Dalenu. Beznadějně poslední tým švédské ligy bude sezonu už jen dohrávat. Sestup je jistý. Český reprezentační útočník zůstal v klubu, i když měl také nabídku na přestup.

Česká dvojička z Jönköpingu se rozdědila. Jeden zůstal a sezonu dohraje, druhý se ještě pokusí uhrát play off v novém týmu. Sladký ale netruchlí, nové angažmá svému spoluhráčovi z reprezentace přeje. „O přestupu se mluvilo už delší dobu. Jsem rád, že to Tokymu nakonec vyšlo, zachránil si tím sezonu, v Dalenu najde extrémní motivaci,“ říká Tomáš Sladký.

Jönköping uz sezonu vzdal, prodali se top hráči, kterým končila smlouva, tréninky se spojily s juniory a tým čeká 7 posledních zápasů. Půjde jen o čest.

I Sladký mohl z klubu zmizet. „Měl jsem nabídku do Thoréngruppen, což shodou okolností také tým z Umeå. Chystají se na play off v druhé nejvyšší lize a mají ambice postoupit mezi elitu,“ říká.

Jenže zajímavou výzvu přijmout nešlo. „Moje pozice v práci mi nedovolila tak narychlo odejit a také chci dokončit skvěle rozjetou sezonu s mými dorostenci,“ vysvětluje Tomáš Sladký.

Kde bude hrát další sezonu, zatím netuší: „O dalším angažmá začnu jednat hned po kvalifikaci MS. Teď se soustředím a připravuju pouze na reprezentaci.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*