Hokejbalista Jan Bílý posílí Pardubice. Foto: Vladimír Škorpík. Hokejbalista Jan Bílý posílí Pardubice. Foto: Vladimír Škorpík.
29. 6. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Pardubice angažují hokejbalového mistra světa

 



Zajímavou posilou se mohou pochlubit florbalisté pardubického Sokola. V kádru přivítají hokejbalového reprezentanta Jana Bílého. Bílý má kompletní sbírku medailí z hokejbalového mistrovství světa a vyhrál také českou extraligu.

„Byl jsem kontaktován Ondrou Vichrem a po vypadnutí v hokejbalovém play off jsme se domluvili na schůzce, na které jsem dostal nabídku, abych zabojoval o místo v pardubickém A týmu. Po dlouhém rozmýšlení, radách od nejbližších a zjišťování si informací jsem se nakonec rozhodl, že se budu věnovat florbalu na nejvyšší úrovni,“ okomentoval příchod do Pardubic Jan Bílý.

Bílý už absolvoval s týmem první přípravný turnaj Sokol Cup. Nastoupil na pro něj nezvyklé pozici obránce, ale premiéru v pardubickém dresu zvládl.

„Vůbec jsem netušil, co mám od turnaje očekávat, přeci jen jsem nedržel florbalovou hůl od ledna pořádně v ruce. Díky tomu jsem měl veliký respekt a nechtěl jsem to klukům zkazit, abych pro ně nebyl spíš Černým Petrem. (smích) Nakonec si ale myslím, že jsem to nějak zvládl. Sám vím, na čem musím pracovat a co mi dělá problém,“ uvedl po debutu pro klubové stránky.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*