Mladá Boleslav ovládla Bohemia Trophy 2017. Mladá Boleslav ovládla Bohemia Trophy 2017.
2. 7. 2017 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Boleslav vzala stockholmskému AIK Bohemia Trophy sekundu před koncem!

 



Historicky první ročník Bohemia Trophy vyhráli florbalisté Mladé Boleslavi, kteří ve finálovém duelu pokořili švédský AIK Stockholm. Seveřané přitom ještě minutu před koncem vedli o dva góly, vedení ale neudrželi a nakonec podlehli po samostatných nájezdech.

Mladoboleslavským tak vyšel turnaj pořádaný v jejich domácím prostředí na výbornou. S oběma účastníky švédské Superligy – Dalenem i AIK – sehráli vyrovnané zápasy a pokaždé zvládli lépe loterii dodatečných nájezdů.

Ve finálovém klání vedli Švédové 1:3 i 3:5, ale Boleslavi se v závěrečné power play podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Vyrovnání pak zařídil Jiří Curney úspěšným trestným střílení, nařízeným pouhou sekundu před koncem. Švédové pak v rozstřelu ani jednou nepřekonali gólmana Bauera, naopak Řehoř a Natov byli úspěšní, a tak trofej zůstala doma.

Zklamaní hráči AIK odváží domů stříbro, třetí místo obsadil Dalen, který v boji o bronz porazil Spartu těsně 8:7. V zápase o 5. příčku vyhrál švýcarský tým Tigers Langnau nad Pardubicemi 12:5.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Bohemka napsal:

    Proč do takového krásného utkání zase zasahují rozhodčí??? Pánové Štengl a Nábělek jsou stále a stále nepoučitelní!!!

  • Bohemka napsal:

    Pískat neumím a ani nemám ambice se to učit. Jen jsem na utkání koukal jako divák. Je dobře, že Bolka hraje takový florbal a má na to porážet švédské kluby. Z pohledu diváka byli nejslabším článkem ti dva pánové. Opět!

  • Bohemka napsal:

    To neznamená,že neznám pravidla..A hlavně jako divák jsem vyslovil názor,že to ti pánové nezvládali. Rychlost, vzdálenost od přestupků, chování, gestikulace, pohyb a hlavně interpretace pravidel a cit (tedy necit) pro hru

Napsat komentář

*