Jiří Skácelík Jiří Skácelík
24. 7. 2017 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Posila pro Znojmo: Na tréninky bude jezdit 140 km, rozhodovalo i víno

 



Florbalové Znojmo se pyšní jedním z nejzajímavějších přestupů léta. Superligu si díky nováčkovi zachytá i Jiří Skácelík, který v uplynulé sezoně strávil v brankovišti neuvěřitelných 1456 minut. Teď ale ze Svitav míří na jih.

Fanoušci ve Svitavách si možná dnes už neumí představit jinou gólmanskou jedničku než tohoto jedenatřicetiletého dobrodruha. Jenže budou si muset zvykat, rodák z Moravské Třebové se rozhodl, že vzdálenost 140 kilometrů není problém. „Pravda je, že takovou štreku jsem ještě na trénink předtím nejel, co si budeme povídat. Kdyby mi tohle někdo předtím řekl, tak bych si klepal na čelo, ale je to tu,“ vypráví s odhodláním a úsměvem jemu vlastním.

Jiří Skácelík ještě ve Svitavách. Foto: facebook Florbal Svitavy

Jiří Skácelík ještě ve Svitavách. Foto: facebook Florbal Svitavy

Nabídka ze Znojma nepřišla jen tak. O tak výrazné osobnosti druhé nejvyšší soutěže se na jihu vědělo. A tak přišlo setkání s Milanem Fridrichem a trenérem Janem Štastníkem na půli cesty – v Brně. „Že jsme se potkali zrovna tam zase tak velká náhoda nebyla. V kontaktu jsme byli o trošičku dříve, to jsem se rozmýšlel, zda vůbec ještě pokračovat. Ale když jsme se potkali právě v Brně, kde Milan Fridrich vykoupil půlku KFC, tak jsme si sedli a řekli, jestli by to mělo smysl. Poté se ještě musely mezi sebou domluvit kluby a bylo skoro hotovo,“ vypráví Jiří Skácelík. Nejdůležitější jednání ale proběhlo doma. „Musel jsem se domluvit s přítelkyní, jestli mi hostování schválí. Lákal jsem ji na znojemské víno a Hatě. Slyšela na oboje,“ směje se.

Jiří Skácelík s přítelkyní. Foto: facebook

Jiří Skácelík s přítelkyní. Foto: facebook

Vlastně je záhadou, že nabídka z nejvyšší soutěže přišla až letos a že ji položilo na stůl právě Znojmo. Ze Svitav je to daleko blíž třeba do Pardubic. „To je pravda, blíž to je a i pár kluků tam znám. Bylo by to určitě jednodušší, nicméně mi nabídka nikdy nepřišla nebo o ní aspoň nevím,“ říká Skácelík, povoláním voják.

Možná i díky tomu se udržuje ve výtečné kondici a má předpoklady uspět o level výš. „Že jsem voják, neznamená, že bych během přípravy nemusel nic dělat. Když se řekne voják, tak si představíš třeba kupu svalů, ale nebývá tomu tak. Nicméně mám v práci možnost s fyzičkou pracovat, což široká veřejnost ve svém zaměstnání nemá. Takže v tomto ohledu je to jedině plus,“ kvituje.

Znojmo v přípravě. Foto: facebook TJ Znojmo

Znojmo v přípravě. Foto: facebook TJ Znojmo

Přesto angažmá ve Znojmě nebude jednoduché. Nováček jde do boje sice s odvahou, ale přesto po sedmileté pauze. Zkušenosti s extraligou má sice Milan Fridrich, ale po něm už jen zlomek hráčského kádru. Skácelíkovi zase bude ztěžovat sezonu cestování. „Jsme domluveni na určité formě trénování, kterou jsou schopny akceptovat obě strany. Bude to časově, psychicky i fyzicky dost náročný, ale bez toho by to asi nešlo,“ říká Jiří Skácelík.

Milan Fridrich předává zkušenosti . Foto: facebook TJ Znojmo

Milan Fridrich předává zkušenosti . Foto: facebook TJ Znojmo

Superliga je ale přece jen splněný sen: „Chtěl jsem si zahrát už kdysi na základní škole, kdy mě díky mým neuvěřitelným schopnostem v poli uklidili radši do brány. Proto si vážím příležitosti, kterou jsem teď ve Znojmě dostal. Pro hráče, kteří hrají nejvyšší soutěž už několik let, je to taková rutina, ale pro mě to znamená v tuto chvíli vrchol.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*