Světové hry: Česko - Polsko 12:1. foto: flickr Český florbal Světové hry: Česko - Polsko 12:1. foto: flickr Český florbal
28. 7. 2017 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Povinnost splněna: Češi dali Polákům tucet gólů, pomohla pětiminutová přesilovka

 



Čeští florbalisté si v pátek zajistili účast v semifinále Světových her. V polské Vratislavi porazili domácí tým jednoznačně 12:1 a čekají na jméno svého dalšího soupeře. Dařilo se hlavně Patriku Dóžovi, který dal hattrick a přidal další dvě asistence.

Zápas Čechů s Poláky měl jasného favorita a svěřenci trenéra Kettunena začali naplňovat papírové předpoklady už v úvodní patnáctiminutovce. Po první třetině byl stav 6:0, když se sirénou skóroval Valeš. To už českým hráčům pomáhala pětiminutová přesilovka, při které nasázeli rivalovi tři góly.

Poláci dokázali překonat gólmana Michajloviče jen jedinkrát, a to když v oslabení korigovali už osmibrankový náskok Čechů. Sienko dal jejich vůbec první branku na turnaji.
Po dvou třetinách svítilo na časomíře skóre 11:1 a v poslední části už Češi jen dovršili tucet gólů díky třetí trefě Dóži.

Češi mají jasno, že o postup do finále svedou boj s lepším z týmů Švédsko – Švýcarsko. Duel začne v sobotu v 17 hodin.

Světové hry 2017

Česko – Polsko 12:1 (6:0, 5:1, 1:0)
Branky:
4. Tomašík (Beneš), 4. Valeš (Dóža), 6. Šebek (Němeček), 10. Dóža (Jendrišák), 14. Curney (Jendrišák), 15. Valeš (Beneš), 16. Šebek (Dóža), 17. Němeček (Tomašík), 22. Suchánek (Dóža), 24. Beneš, 27. Dóža (Valeš), 41. Dóža (Garčar) – 18. M. Sienko (Kostala). Rozhodčí: Soderman, Boström (Švédsko). Vyloučení: 1:0, navíc Lukaszewski (Pol.) 5 min. Využití: 3:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 493.

Česko: Michajlovič – Němeček, Veltšmíd, Suchánek, Garčar – Šebek, Jendrišák, Beneš – Dóža, Tomašík, Valeš – Gruber, Curney. Trenér: Petri Kettunen.
Polsko: Jastrzebski (24. Bogdanski) – Turwon, Lukaszevski, Pelczarski, Sienko, Malasiewicz – Chlebda, Lyskawa, Dahlström – Malajka, M. Sienko, Antoniak, Kostela. Trenér: Jan Holovka.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*