Florbalistky Pixba obhájily primát na Czech Open Foto: Pavel Růžička - czechopen.cz
13. 8. 2017 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Jednoznačná práce: Pixbo Krupnové zničilo Malmö 8:1 a obhájilo zlato na Czech Open

 



Finále ženské elitní kategorie na Czech Open 2017 se změnilo na jednoznačnou záležitost pro největší favoritky celého turnaje ze švédského Pixba. Ve finále se švédskému gigantu postavilo Malmö a dokázalo vzdorovat pouze úvodní třetinu. Poté otěže hry naplno převzalo Pixbo, které nakonec zvítězilo poměrem 8:1. Obhajobu zlata slaví také česká univerzálka Eliška Krupnová.

Pixbo potvrdilo účastí ve finále roli největšího favorita. Upřímně, od vítězek loňského Champions Cupu se nic jiného než vítězství nečekalo, Malmö zase dostálo roli černého koně turnaje, který byl možná trochu ve stínu celků jako Era/Viikingit, PSS nebo Vítkovic.

Samotný finálový duel se ale změnil na jednoznačnou záležitost: prakticky od začátku byla znatelná převaha Pixba, které si pravidelně dokázalo tvořit šance ke skórování, kdežto jeho brankářka Hjörting byla dlouho bez práce.

Přesto jedinou branku v úvodní části vstřelila Boberg, a tak Malmö mohlo živit naději na úspěch.

Tu ale outsiderovi kompletně sebrala druhá perioda. Postupně se totiž z drtivého tlaku prosadily Fylke, Pettersson, opět Boberg, Habib West, Wålinder a Södergren.

Bylo zřejmé, že o vítězi je po čtyřiceti minutách rozhodnuto a poslední část bude prakticky jen o tom, jestli se Malmö dokáže alespoň čestně prosadit. To se nakonec povedlo za stavu 8:0, když se předtím po parádní kombinaci prosadila Fylke. Čestný úspěch Malmö si zapsala Mainz Ohlsson

Pixbo tak zvítězilo poměrem 8:1 a obhájilo primát. Temným stínem je zranění finské útočnice Pöllänen, která dlouhodobě laboruje se zraněními a finále Czech Open nedohrála.

Finále kategorie Ženy Elita

Malmö FBC – Pixbo Wallenstam IBK 1:8 (0:1, 0:6, 1:1)
Branky: 55. F. Mainz Ohlsson – 4. S. Boberg, 29. A. Fylke, 30. M. Pettersson, 32. S. Boberg, 38. C. Habib West, 39. J. Wålinder, 40. E. Södergren a 48. A. Fylke.

Konečné pořadí:
1. Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
2. Malmö FBC (SWE)
3. FAT PIPE FLORBAL CHODOV (CZE) & FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (CZE)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*