Guilia Nardi bude první Italkou v nejvyšší ženské soutěži. Foto: FbŠ Bohemians
12. 9. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemka má první Italku v extralize. Univerzálka Giulia Nardi si už zahrála proti Česku

 



Při představování dosavadních posil extraligového kádru žen lákalo vedení FbŠ Bohemians také na možnou zahraniční akvizici. V úterý je jasno, že se mezinárodní transfer podařil, do pražského celku totiž přestoupila Italka Giulia Nardi z Viking Roma FC. Univerzální florbalistka je členkou tamního národního týmu, se kterým v kvalifikaci na světový šampionát nastoupila také proti Česku.

Česko, Slovensko, Slovinsko, Polsko, Rusko, Maďarsko, Lotyšsko, Finsko, Švédsko a nyní také Itálie bude mít s největší pravděpodobností zastoupení v národnostní mapě nejvyšší ženské soutěže. Do Bohemians totiž v úterý zamířila čtyřiadvacetiletá univerzálka Giulia Nardi. „Upřímně, raději bych nyní hrála na pozici obránkyně, ale samozřejmě akceptuji volbu trenérů,“ říká ke své univerzálnosti.

V Itálii je sportem číslo jedna fotbal, florbal je zde prakticky v začátcích. „Začala jsem hrát osm a půl roku zpátky, v rámci dodatečných aktivit na střední škole. Nějaké dva roky poté jsem začala hrát za Viking Roma FC, což je jediný florbalový klub v Římě,“ popisuje.

Dostala už se také do národního týmu, ve kterém absolvovala dva kvalifikační turnaje o účast na mistrovství světa. V roce 2015 se tak v Nitře postavila také českému týmu. „Byla to velká zkušenost, ale také nesmírně tvrdé utkání,“ vzpomíná na kvalifikační turnaj. „Česko má opravdu velký tým, se spoustou nesmírně talentovaných hráček. Postupem času bylo jasné, že jsou mnohem silnější, ale bojovaly jsme až do konce,“ zhodnotila nová posila Bohemians utkání, ve kterém Itálie prohrála 2:19.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*