Florbalistky Chodova zvítězily v Open Air zápase. Foto: FbŠ Bohemians
18. 9. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Open Air pro Chodov, první body Tatranu a dvě kanonády, to byla nedělní extraliga žen

 



Pěti zápasy v neděli pokračovala nejvyšší ženská soutěž. Největším tahákem bylo exponované utkání na pražské Štvanici, kterému tentokráte přálo počasí. Florbalistky Bohemians podaly bojovný výkon, na favoritky z Chodova ale nestačily. První body si připsal také Tatran za výhru nad Libercem. Vysokými kanonádami pak potěšily své fanoušky ostravské celky.

Předpověď počasí vypadala v týdnu všelijak, nakonec ale matka příroda florbalu přála. Florbalistky Bohemians podaly sympatický výkon, ale prakticky celé utkání tahaly za kratší provaz. Zajímavá situace nastala na začátku třetí části, když Urbánková vstřelila branku na 4:2.

Televizní záběr nebyl úplně průkazný, na druhou stranu blízko stojící sudí Martin Petřík ani sekundu neváhal a prakticky nikdo neprotestoval. Nakonec Chodov zvítězil 6:3. „Obrovské trápení v koncovce, zásluhou jak vynikají gólmanky, tak naší zbrklosti při zakončení zapříčinilo, že zápas byl vyrovnaný až do poloviny poslední třetiny. Jsme rádi, že jsme na rozdíl od loňska zvládli utkání za 3 body,” řekl Lukáš Procházka.

První body získal nováček z Tatranu. Jeho utkání s Libercem bylo podle předpokladů vyrovnané a rozhodlo se až v samotném závěru. Michaela Mlejnková si v barvách Liberce připsala dvě branky, k bodům to ale opět nevedlo. Tatranky totiž dokázaly dvakrát srovnat a poté, co ze souvislého tlaku Liberce utekla Reková a zakončila brejk, tak oslavily tři body. „Po včerejším těžkém utkání jsme dnes nastoupili k dalšímu zápasu, ve kterém jsme potřebovali bodovat, což se nám v krásném prostředí podařilo a vezeme 3 cenné body do Střešovic,“ radoval se kouč Tatranu Miroslav Vybíral.

Ostrava si přijela po nečekané ztrátě s Panthers spravit chuť do Jičína, je ale otázkou, jak se jí to povedlo. Po výhře 10:4 sice bere všechny body, ale utkání se jí upřímně příliš nepovedlo a o výrazném rozdílu se rozhodlo až v poslední části. Sedm bodů si připsala ofenzivní síla v podání dvojčat Hudákových. „Máme štěstí, že na nás los nebyl přísnější, protože jsme klidně mohli být bez bodu. Oproti pátku jen minimální zlepšení a do ideálu to má daleko. Hra nemá požadovanou tvář a rozhodně máme na čem pracovat,“ není vůbec spokojen kouč Ostravy Jakub Robenek.

Další koncentrovaný výkon předvedly florbalistky Panthers. Vinohrady patří k týmům, proti kterým musí bodovat, jestliže se chtějí podívat do play off. A svůj úkol zvládly v neděli dokonale, po padesáti minutách vedly 6:0. Avšak Kristýna Horňáková nedostala možnost vychytat čisté konto, protože na poslední desetiminutovku trenéři nasadili náhradní brankářku Marii Dresslerovou. „Jsme spokojeni se třemi body. Předvedená hra však pokulhávala. V příštím zápase slibujeme, že předvedeme lepší výkon,” uvedl Daniel Škvor z Panthers.

Kristýnu Horňákovou tak o primát brankářky, která vychytá první čisté konto v sezoně, připravila Lenka Kubíčková z Vítkovic. Dlužno podotknout, že se příliš nenadřela, Olomouc vystřelila za celý zápas pouze pětkrát, ač to zní neuvěřitelně, tak za první dvě části našli statistikové v Ostravě pouze jediný olomoucký pokus.

Rytířky nakonec zvítězily 16:0 a pokračují v gólových dostizích s Tigers. „Pochvala týmu, dobře zvládnuté utkání. Vytknout si musíme zbytečně časté přehrávání situací do crossových nahrávek přes celé hřiště, které v takovém množství fungovat nikdy nemůže, a někdy také nepohotovost v zakončení,” hodnotil trenér Richard Urban.

Nedělní výsledky extraligy žen

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:6
branky:
17. Adéla Bočanová, 28. Monika Slavíková, 45. Hana Poláková – 1. Eva Krauskopfová, 15. Petra Beránková, 27. Eva Krauskopfová, 41. Tereza Urbánková, 44. Martina Řepková, 59. Tereza Urbánková; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 643; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 45 – Kristýna Provázková 23; po třetinách: 1:2, 1:1, 1:3;

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc 16:0
branky:
5. Hana Koníčková, 11. Zuzana Šponiarová, 16. Denisa Ferenčíková, 29. Zuzana Halfarová, 29. Zuzana Šponiarová, 33. Katarína Klapitová, 35. Klára Kociánová, 35. Natálie Martináková, 37. Zuzana Halfarová, 40. Justyna Krzywak, 44. Veronika Enenkelová, 48. Zuzana Šponiarová, 53. Kamila Paloncyová, 55. Romana Kiecková, 59. Hana Koníčková, 60. Denisa Ferenčíková; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 62; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 5 – Martina Franková 35; po třetinách: 3:0, 7:0, 6:0;

KM automatik FBK Jičín – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 4:10
branky:
18. Lucie Kloutvorová, 24. Gabriela Žůrková, 40. Kristýna Bachmaierová, 60. Lucie Kloutvorová – 12. Kristína Hudáková, 19. Markéta Vrlíková, 25. Kristína Hudáková, 29. Veronika Káčová, 33. Veronika Káčová, 44. Andrea Pastušková, 46. Eliška Jurečková, 47. Andrea Pastušková, 58. Paulína Hudáková, 59. Kristína Hudáková; rozhodčí: Michal Měsíček – Martin Trnka; vyloučení: 4:2; využití: 0:2; diváků: 104; zásahy brankářů: Adéla Kociánová 18 – Jana Dupčáková 14; po třetinách: 1:2, 2:3, 1:5;

Crazy girls FBC Liberec – Únětická 12° Tatran Střešovice 2:3
branky:
7. Michaela Mlejnková, 47. Michaela Mlejnková – 30. Lenka Faltusová, 52. Anna Válková, 57. Lenka Faltusová; rozhodčí: Barbora Beranová – Kristýna Šedová; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 100; zásahy brankářů: Marcela Štěpánová 27 – Eliška Drbalová 48; po třetinách: 1:0, 0:1, 1:2;

Panthers Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:2
branky:
3. Kristýna Vranová, 14. Barbara Jelínková, 20. Petra Šusterová, 26. Veronika Zittová, 30. Andrea Nováková, 47. Anežka Slaná – 54. Michaela Lingová, 59. Aneta Tvrzníková; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 0:2; využití: 2:0; diváků: 60; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 12, Marie Dresslerová 5 – Jana Vyrobíková 26; po třetinách: 3:0, 2:0, 1:2;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*