12. 10. 2011 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Židenice posílila Slovenka Dominika Štefániková, účastnice předloňského MS

 



Posilu do obrany získaly brněnské Židenice. Pokud se neplánovaně nezdrží platba hráčské licence, bude moci klub už o tomto víkendu v Ostravě vyztužit svou defenzivu o Dominikou Štefánikovou, bývalou slovenskou reprezentantku se zkušenostmi z mistrovství světa 2009. Devatenáctiletá florbalistka naposledy působila v Prešově, kde jí vypršela registrace a do Česka tak zamířila jako volná hráčka.

V Židenicích neskrývají radost, že Štefánikovou získali do kádru. „Jsme rádi, že se nám podařilo doplnit tým o mladou talentovanou hráčku,“ prohlásil brněnský kouč Marek Loskot na adresu posily, která se do Brna vydala studovat mezinárodní vztahy a evropská studia.

O přednostech mladé obránkyně má Loskot jasno. „Dominika je velmi dobře technicky vybavená s výborným přehledem ve hře,“ pochválil svou novou svěřenkyni, pro kterou byl jednoznačně florbalově nejúspěšnější rok 2009. Před dvěma lety totiž absolvovala jak kvalifikaci na mistrovství světa, tak Polish Open a nakonec samotný světový šampionát ve Švédsku. Od té doby se ale ve slovenských národních barvách neobjevila.

Židenický trenér dobře ví, že se Štefániková nejprve bude muset adaptovat na odlišný systém hry a českou extraligu samotnou. „Věřím, že jakmile si zvykne na systém naší hry, pomůže nám v letošním útoku na play off,“ připomněl Loskot touhu vyhnout se ošemetným bojům o zachování extraligové příslušnosti, které loni pro Sokol skončily až v baráži.

Dominika Štefániková není první Slovenkou, která v této sezoně posílila Židenice. Již minulý extraligový víkend absolvovala s brněnským týmem Lucia Kotlebová, která hostuje do konce sezony z Děkanky Praha. Důvodem tranferu Kotlebové byla snaha zakotvit blíže Bratislavě, kde studuje vysokou školu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • karol napsal:

    štefaniková hrala minulu sezonu uplne nič – nikde inde by si na slovensku nezahrala iba v prešove, v brne bude iba do počtu

  • Vladimír Ježek napsal:

    Dominika je velmi talentovaná hráčka. Musí se s ní trochu víc pracovat, ale pro Brno bude jistě posila. Při jejím talentu by mohla pomýšlet i na víc…

  • fňukna napsal:

    já chci článek ještě o té druhé Slovence ! 😀

  • Diťous napsal:

    Oh..kdyby blbost nadnášela…tak se s těma tvýma kecama ani nepotkáme, protože se vznášíš u stropu neschopen psáti.

Napsat komentář

*