Tomáš Novák z Mladé Boleslavi. Foto: Český florbal Tomáš Novák z Mladé Boleslavi. Foto: Český florbal
24. 9. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice poprvé poraženy, Boleslav urvala vítězství! Bohemka přestřílela Buldoky

 



Jednoznačně nejatraktivnějším utkáním nedělního programu byl střet dvou stoprocentních celků. Pardubice po čtyřech vítězstvích našly prvního přemožitele, Mladé Boleslavi podlehly 4:5. Liberec ve třetím zápase v řadě bodoval, po nájezdech podlehl pražské Spartě 5:6. Celkem dvacet branek bylo k vidění na Děkance. Přestřelku odstartovala již první třetina, kterou Bohemians vyhráli o pět branek. Celkově zvítězili 13:7.

SOKOL PARDUBICE – MLADÁ BOLESLAV 4:5 (3:3, 0:2, 1:0)

Svěřenci Milana Koubka sice nezachytili začátek zápasu, dokázali se ale vzchopit a po konci první třetiny byl stav utkání 3:3. Klíčová pro celý zápas byla druhá část, kdy si Boleslav vypracovala dvoubrankový náskok po zásazích Krajcigra, který v Pardubicích působil dvě sezóny, a Tomáše Chrousta. V závěru utkání Pardubice již nedokázaly srovnat i přes několik šancí. Mladá Boleslav podruhé za sebou vyhrála o jedinou branku.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Milan Tomašík dnes poprvé po svém příchodu vyšel bodově naprázdno, Mladá Boleslav ale i tak nepříjemného soupeře z Pardubic zvládla porazit. Utkání si zkomplikovala především díky dvěma nevyužitým přesilovkám v začátku zápasu, z první dokonce po ztrátě hokejky Krzyžanka inkasovala.

STATISTIKA

Branky: 7. Bílý (Brychta), 10. Kourek (Krigovský), 20. Ďopan, 42. Kourek (Dlesk) – 4. Gruber (Krajcigr), 15. Gruber (Curney), 17. Curney (Krzyžanek), 22. Krajcigr (Gruber), 32. Tomáš Chroust (Curney). Rozhodčí: Lukáš Svrček – Radim Waliczko. Vyloučení: 3:0;. Využití: 0:1. Diváků: 465.

PARDUBICE

Levínský

Ďopan, Oubrecht
Krigovský, Dlesk, Kourek

Kunt, Bílý
Petr, Přemek Pakosta, Němeček

Brychta, Škeřík
Němeček, Gregor, Ondřej Pakosta

MLADÁ BOLESLAV

Bauer

Jelínek, Kološ
Gruber, Tomašík, Krajcigr

Zakonov, Novák
Rožnovják, Pluhař, Bína

Krzyžanek, Řehoř
Natov, Tomáš Chroust, Curney

Jan Jelínek v souboji. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Gruber
** Kourek
* Krajcigr

FBC LIBEREC – SPARTA PRAHA 5:6pn (2:2, 1:2, 2:1, 0:0)

Velmi vyrovnané utkání v Dobiášově hale v Liberci musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Sparta první polovinu zápasu úspěšně dotahovala náskok domácích. Ve 31. minutě se dostala poprvé do vedení. Náskok ale do konce utkání udržet nedokázala, tři minuty před koncem totiž srovnával Veselý. Navázal tak na svoji pondělní vítěznou trefu na půdě České Lípy.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Trápení při nájezdech. Všech sedm prvních nájezdů bylo neúspěšných, jako první se prosadil až Milan Garčar, který tak pro svůj tým získal druhý bod.

STATISTIKA

Branky: 2. Kořínek (Salát), 9. Ferdan (Marek), 26. Valeš (Salát), 46. Šoltys (Kořínek), 58. Veselý (Salát) – 6. Marvánek (Bartoš), 20. Košir (Ujhelyi), 28. Košir (Svatoš), 31. Krejča (Kalaš), 42. Ujhelyi (Kalaš), rozhodující nájezd Milan Garčar. Rozhodčí: Filip Drápal – Jakub Pospíšil. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:1. Diváků: 193.

LIBEREC

Chyna

Veselý, Klucho
Ferdan, Marek, Valeš

Strobach, Kroupa
Kopecký, Kořínek, Salát

David Böhm, Hrůza
Šoltys, Baudisch, Lukáš Böhm

SPARTA

Beneš

Ježek, Garčar
Kareš, Svatoš, Jaroš

Bartoš, Marvánek
Ujhelyi, Košir, Pruner

Zeman, Kalaš
Krejča, Zouzal, Lang

Ondřej Svatoš nájezd neproměnil. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Salát
** Beneš
* Garčar

FBŠ BOHEMIANS – BULLDOGS BRNO 13:7 (6:1, 3:1, 4:5)

Utkání bylo prakticky rozhodnuto již po dvaceti minutách. Buldokům vstup do zápasu vůbec nevyšel a v 9. minutě prohrávali 0:4. K vzepětí se vzmohli v úvodu třetího dějství, kdy vstřelili tři rychlé branky. Drama se ale v závěru nekonalo, náskok se již nezmenšil na rozdíl menší jak čtyři góly.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Klokani v zápase vstřelili jen o jednu branku méně než v předchozích třech zápasech dohromady. Pět bodů si v zápase připsal teprve osmnáctiletý juniorský reprezentant Matyáš Krebner.

STATISTIKA

Branky: 4. Paltínus (Růžek), 6. Krebner (Palatínus), 7. Čihák (Cabejšek), 9. Šimek (Kieler), 16. Šárka (Kieler), 20. Šárka (Kieler), 26. Šimek (Šárka), 27. Zezulka (Krebner), 39. Zezulka (Krebner), 50. Kieler (Čihák), 54. Šárka (Kieler), 59. Krebner (Cabejšek), 60. Cabejšek (Krebner) – 13. Juhaňák (Koláčný), 22. Černoch, 41. Mráz (Kadlec), 42. Černoch, 45. Mráz (Jurševskis), 53. Jurševskis (Černoch), Jurševskis (Černoch). Rozhodčí: Nábělek a Štengl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 145.

BOHEMIANS

Kotouček

Čihák, Krbec
Šimek, Šárka, Kieler

Zezulka, Růžek
Cabejšek, Dobisík, Miščík

Kindl, Palatínus, Krebner

BRNO

Mazánek

Bauer, Kadlec
Černoch, Koláčný, Kladivo

Žižka, Sládeček
Jurševskis, Juhaňák, Mráz

Nonn, Pešák
Ondráček, Hrubý, Konečný

Bohemians slaví první výhru v letošním ročníku. Foto: Šimon Jiráček

HVĚZDY ZÁPASU

*** Krebner
** Černoch
* Šárka


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*