7. 1. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Cepkova první nominace: obměna se dotkla poloviny týmu

 



V první nominaci nového reprezentačního trenéra Radima Cepka chybí 11 hráčů z nedávného světového šampionátu. Národní tým čekají koncem ledna a začátkem února v Yverdonu dva přípravné zápasy s domácím Švýcarskem.

Mezi nominovanými chybí celkem 11 hráčů, kteří se zúčastnili nepovedeného MS ve Švýcarsku. Jsou jimi brankáři Tomáš Kafka a David Rytych, obránci Tomáš Chrápek, Aleš Jakůbek a útočníci Milan Fridrich, Matěj Jendrišák, Martin Ostřanský, Martin Richter, Štěpán Slaný, Daniel Šebek a Aleš Zálesný.

Naopak ve výběru figuruje 9 hráčů z loňského akademického šampionátu, na kterém Radim Cepek společně se svým kolegou Zdeňkem Skružným dovedli tým ke zlatým medailím.

Co se týče zkušenějších hráčů, kteří v nominaci scházejí, sám Radim Cepek tvrdí, že dveře do reprezentace si zatím nikdo nezavřel. „S většinou hráčů jsem mluvil, abychom si vysvětlili určitý režim toho, jak to bude v budoucnu fungovat. Nikdo z nich však nevyjádřil přání okamžitě s reprezentací skončit,“ řekl k čerstvé nominaci reprezentační kouč.

Kdo však nominaci odmítl, byli Martinové Ostřanský a Richter, a sice z pracovních a z osobních důvodů. „Martin Richter v současnosti dává přednost svému zaměstnání a neví, do jaké míry by byl schopen věnovat svůj čas reprezentaci. Proto nominaci odmítl,“ vysvětlil Cepek.

Vedle tĕchto přípravných zápasů se bude širší kádr reprezentace scházet jednou mĕsíčnĕ na pravidelných jednodenních trénincích, a to na dvou místech: v Praze a v Ostravĕ. Jejich náplní by měl být pokaždé zápas proti extraligovému týmu. Nový kouč zatím realizační tým hledá, do Švýcarska by měl jako asistent jet Lukáš Procházka.

Nominace na přípravné zápasy se Švýcarskem:
Brankáři: Jan Barák (Chodov), Lukáš Souček (Vítkovice).

Obránci: Petr Kološ, Patrik Suchánek (oba Vítkovice), Michal Podhráský, Marek Deutsch (oba Tatran), Milan Garčar (Helsingborg/Švédsko), Jan Jelínek (Nokian/Finsko), Tomáš Sýkora (Chodov).

Útočníci: Lukáš Hrubý, Tomáš Sladký, Martin Tokoš, Lukáš Veltšmíd (všichni Vítkovice), Patrik Dóža, Ondřej Mikeš, Martin Zozulák (všichni Chodov), Tom Ondrušek, Marek Vávra (oba Tatran), Jiří Curney (Ostrava), Milan Tomašík (IBK Dalen/Švédsko).


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Venca napsal:

    Tam je nějak „Nachodováno“.

  • Mára napsal:

    Musim uznat, že mě celkem mile překvapili s výběrem. Řekl bych, že tohle může být cesta úspěchu…

  • fanda napsal:

    nemá smysl se zabývat jednotlivými jmény, cepek se rozhodnul myslím správně – jede vyzkoušet nové hráče, bude se hledat nové složení a to nejde mávnutím kouzelného proutku. vydal se správnou cestou, rozhodně to nebude mít jednoduché. ale že bude svolávat hráče jednou za měsíc v praze a ostravě je krok správným směrem.

  • bolka? napsal:

    neni tam vubec nikdo z boleslavi, letosni vykony krenka, salata, bauera, gwuzdze, dalsich za zvazeni staly, asi vsichni z nominovanych lepsi, no…

    • někdo napsal:

      Křenek možná ostatní jména jsou k smíchu pro reprezentaci.

      • HR napsal:

        Ty někdo, Salát je jedno z nejlepších pravý křídel v republice. Asi nemáš moc přehled, co?

        • Někdo napsal:

          Jedno z nejlepších pravých křídel v republice? Určitě je to výbornej hráč ale zrovna on na repre nemá

          • hipo napsal:

            V tom pripade Zozulak nema ani na okresni prebor. Protoze kvality Zozulaka a Salata snad ani nejdou srovnavat…Salat je o nekolik trid vyse

  • Tim napsal:

    Akorát ta cesta…nevím…už teď se dojelo na to, že hráči byla přeflorbalovaní…natřískaná termínová listina, do toho hodně reprezentačních akcí…přičemž hráči jsou amatéři. Nevím, jestli tohle je úplně správná cesta.

  • Mirek napsal:

    Možná by neuškodilo, kdyby se tam objevili i hráči z Bolky, Brna, Otrokovic…

  • David napsal:

    Křenek, Koňařík, Natov …A jak říkáte pánové chodováků je tam moc ale ještě tam chybí fantom Jendrišák. 🙂

  • Steffi napsal:

    Křenek???

  • rhem napsal:

    s bolky maximálně Křenek, nebo Novotný-ten se ale myslím do koncepce nehodí když se tak dívám na nominované hráče…Natov určitě nee..Jediný kdo si mi v nominaci nelíbí je Deutsch, sice má přehled a šikovné ruce, ale ta dynamika, to už nenatrénuje…jinak celková spokojenost, toť můj názor:)

  • pepik napsal:

    S tim záhulem u Deutsche raději opatrně xD

  • xxx napsal:

    Je to jenom první nominace na zkoušku tak proč ne ? Příště to může vypadat zase úplně jinak a bude to jenom dobře…

  • fanoušek napsal:

    byl jsem kritikem jeho zvolení, ale myslím , že začal dobře…repre je třeba zásadně oživit, obměnit a proto je třeba vyzkoušet větší počet hráčů a pokud některé dobře namotivuje, jistě nebudou kluci hledět na to, že to něco stojí…důležitá bude vzájemná chemie a to rozhodně nebude jednoduché a nespadne to z nebe

  • Emil napsal:

    To jsou debaty ohledně Deutsche ale co ten hrbáč Ondrušek ten kterej se dostal pod vahama na mistrovství ten to tam opravdu vytrhne dítě štěstěné důležitej jak necky doufám, že ho někdo aspoň naučí co je pokora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ZADAR napsal:

    Jsem zvědav jak se všichni budou tvářit až budou v naší repre dva Švédi:).. Cepek s nimi jedná o českém občanství..

  • zubr napsal:

    Deutsch na to uz nema fyzicky, Sykora je radovej hrac – jedina vyhoda je to, ze je v Chodove videt vedle tech pseudobeku, Zozulak je asi nejvetsi omyl nove reprezentace a myslim si, ze byl i krok vedle s mladsim Vavrou – ma jeste cas, navic podobnou sezonu mel i Mayer z futuru a kouknete kde je ted. Kdyz si takovou vykonnost a produktivitu udrzi 2-3 sezony tak proc ne. Misto Zozulaka bych rad videl Salata nebo Natova – dva skvele technicky a hlavne fyzicky vybaveni hraci.

    • Palivec napsal:

      Jen tak dál Syky a pořádně to tomu pochybovači zubrovatýmu ukaž, v repre jsi měl být už dávno.

    • Čmelda Alda napsal:

      Já osobně považuji nominaci za dobrou, i když taky mám jiné koně. Chybí mi tam Křenek.. Ale dovolím si ti v něčem oponovat – spíš ten Natov potřebuje ještě zrát. Vávra měl loňskou sezonu dobrou, v té nynější je na špici bodování – a MS je za dva roky? Takže se vlastně dostáváme na to tebou „žádané“ období, kde měl podávat kvalitní výkony.
      Salát je dobrý tady v ČR, opravdu je.. nicméně na mezinárodní úrovni jsou souboje velmi tvrdé a co ho znám, tak mu to jeho výkon silně snižuje:/

      • zubr napsal:

        To je docela usmevne, ze o salatovi rikas, ze ma problem se souboji, kdyz Vavra ma 20kg i s posteli plnou zeleza a proti silnejsim souperum, hrajicim tvrde se temer neprosazuje. Je hezke dat 7 golu Havirovu, ktery ma bezrukeho golmana a hraci neumej drzet hokejku, ale kolik dal treba bodu proti Liberci, kterej jedine co umi je prasit?

        • Jimmy napsal:

          Co proti Liberci, ale to jak se Vávra prosadil třeba na loňském poháru mistrů, kde byl zvolen do All stars teamu! Samozřejmě, že každý zápas nenasází soupeři 7 gólů, ale má výbornou techniku a umí zakončovat – jeho nominace je naprosto spravedlivá i racionální.

  • Emil napsal:

    Cha cha jakou starou? I kdyby tak Ti krasavici rád přenechám třeba tě naučí pořádně sázet kytky a ty se konečně naučíš střílet hrbáči !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pilot napsal:

    hosi vy jste vsichni tak chytri kdo z vas aspon nakoukl do extraligy z tech co tu dali koment ;)))

  • honza napsal:

    Přesně, je tam spousta hráčů, kteří bys se do té nominace nikdy nedostali…a jsou tam jen díky tomu že tam je Cepek,ale stějně by postupoval i jiný trenér..ted musí mít štestí aby někdo z nich aspon něco ukázal jinak bude za šaška 😉

  • mb napsal:

    Opravdu mě zaráží, proč nikdo nevezme Radima Křenka. Vždyť hraje skvěle, bez něho by Boleslav nebyla tam, kde je.

  • husty napsal:

    Me se nelibi moc jmena deutch a zozulak… oba uz to podle maji za sebou 😀 a stejne tak garcar… zkouset mlade hrace – opravdovou florbalovou generaci jako ondrusek a vavra a doza je podle me potreba…
    chybi mi tam ale hraci z jinych tymu…
    krenek, topek, fabian… proste hraci kteri jsou tahouni svych tymu a tu sanci nikdy nedostali a treba by na to meli!!!

  • Honza Novák napsal:

    Je škoda, že nemáme jiné hráče na výběr a musíme vybirat jak píšeš Ondrušku. Vávru !Chudák Cepek !!!!!

  • Pan Spokojený napsal:

    Tak s nominací v celku souhlasím, mám radost z takovéhle obměny a myslím, že tohle přesně český florbal potřebuje (u švédů to funguje, tak u nás snad taky bude) :)) … Druhá věc, je škoda, že se do nominace těžce prosazují hráči z týmů, které si v lize zas tak dobře nevedou, tak jako velká trojka-čtyřka. Nicméně si to vysvětluji tím, že pro dobře fungující tým je potřeba ta pověstná chemie a sehranost a věřím, že je v plánu ty útoky takto postavit, aspoň podle jmen to tak vypadá. Každopádně boleslavský Křenek mi tam opravdu chybí a nejspíše bych ho obsadil na místo Deutsche. Dále by mi v nominaci v budoucnu nevadili jména jako Fabián, Hájek, Koňařík, Ježek nebo třeba Hubálek..

Napsat komentář

*