Milan Garčar a Martin Beneš ze Sparty Praha. Foto: Český florbal
7. 10. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta veze po vysoké výhře body z Ostravy, Vítkovice stále neporažené

 



Vítkovice po výhře v České Lípě zvýšily náskok na Mladou Boleslav na rozdíl čtyř bodů. Sparta si připsala důležité tři body z ČPP Arény po vítězství 8:3 nad Ostravou. Otrokovice otočily průběh utkání parádní druhou třetinou a porazily Brno 9:5. David Šimek dirigoval výhru Bohemians.

OSTRAVA – SPARTA PRAHA 3:8 (1:2, 2:1, 0:5)

Velmi důležité utkání pro oba týmy, které nemohou být úplně spokojeny se svým vstupem do nového ročníku. Podobnému postavení v tabulce odpovídala i vyrovnaná hra.

Ostrava po čtyřicet minut třikrát úspěšně dotahovala náskok soupeře. Poslední třetina se ale ukázala být nad její síly a inkasovala hned pětkrát.

MOMENT ZÁPASU

Ze čtyř přesilovek se domácím podařilo skórovat jen jednou, v 53. minutě navíc při vlastní přesilové hře po brance Jaroše inkasovala a jakákoliv naděje na zvrat tak byla zmařena.

STATISTIKA

Branky: 16. Klimscha (Hrabal), 23. Mendrek (Kuczera), 38. Čonka-Skyba (Hrabal) – 8. Svatoš (Zouzal), 20. Kareš (Ujhelyi), 29. Svatoš (Ježek), 41. Zouzal, 50. Ujhelyi (Marvánek), 53. Jaroš (Svatoš), 59. Košir (Ujhelyi), 60. Ujhelyi (Marvánek). Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 108.

OSTRAVA

Laja

Hromádka, Moravčík
Klimscha, Mendrek, Sládek

Šebesta, Zbořil
Hrabal, Eichner, Čonka-Skyba

SPARTA

Beneš

Ježek, Garčar
Svatoš, Zouzal, Krejča

Bartoš, Marvánek
Ujhelyi, Košir, Kareš

Marek Zouzal vstřelil vítězný gól na 4:3. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Ujhelyi
** Svatoš
* Laja

ČESKÁ LÍPA – VÍTKOVICE 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Nelehký úkol čekal na Vítkovice, které se vyhřívají na čele tabulky. Česká Lípa podává z nováčků nejlepší výkony a zvládla již potrápit několik soupeřů.

V brzkém úvodu se nejdříve musela přerušit hra po nepříjemném zranění rozhodčího Jiřího Janouška. Svěřenci Lenky Bartošové se následně ujali vedení po souhře Slaného a Štěrby. Vítkovice se ještě do závěru prvních dvaceti minut zvládly díky Šebestovi a Bestovi dostat do vedení.

Po zbytek zápasu tahali za delší část provazu hosté, nedostali se však na náskok větší jak tři branky. Koncovka pak byla po nájezdu Rýpara a trefě Hájka, kterému se v nové sezóně mimořádně daří, v rukách Vítkovic.

MOMENT ZÁPASU

Josef Rýpar si čtyři minuty před koncem věděl rady se zakončením při trestném střílení a zlomil tak odpor domácích, kteří o tři minuty dříve po střele Kněžoura snížili na 3:4.

STATISTIKA

Branky: 7. Štěrba (Slaný), 21. Novák (Mlejnek), 53. Kněžour (Štěrba) – 11. Šebesta (Rýpar), 12. Besta (Vilím), 29. Firda, 30. Firda (Hájek), 57. Rýpar, 59. Hájek (Šebesta). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1.

ČESKÁ LÍPA

Ponomarev

Legner, Slaný
Štěrba, Spilka, Dzierža

Vondráček, Mlejnek
Novák, Hřebřina, Kněžour

Kadlec, Pastor
Karel, Jirsa, Matějčík

VÍTKOVICE

Souček

Hubálek, Šebesta
Rýpar, Firda, Hájek

Jastřembský, Nehera
Delong, Besta, Vilím

Jurdzin, Jankulár
Sova, Gál, Hrubý

Josef Rýpar po úspěšném nájezdu. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Firda
** Rýpar
* Štěrba

PANTHERS OTROKOVICE – BULLDOGS BRNO 9:5 (1:2, 5:0, 3:3)

Otrokovice v minulém kole porazily Znojmo, dnes na ně čekalo Brno, které se nenachází v zrovna nejlepším rozpoložení. Vedení 2:1 ale dávalo hostům naději, že by si ze Štěrkoviště mohli odvézt nějaké body.

Další část však patřila Otrokovicím, které skvěle otočily na 6:2 během dvaceti minut. Zdramatizování přišlo v posledním dějství, kdy Brno s vypětím všech sil snížilo na 5:6.

Otrokovice v poslední desetiminutovce využily otevřené obrany hostů a navýšily skóre na 9:5.

MOMENT ZÁPASU

Totální výpadek ve druhé třetině stál Brno body. Do druhé části vstupovali Buldoci s vedením 2:1, následně ale pětkrát inkasovali. Podobný pokles nasazení je stál body i v minulém kole proti Ostravě.

STATISTIKA

Branky: 4. Kittel, 23. Mich. Nagy (Švajný), 26. Kittel (Ťopek), 31. Ťopek (Mich. Nagy), 33. Kittel (Petřík), 36. Sovják, 52. Švajný (Sovják), 56. Sovják (Zapletal), 60. Zapletal (Pešat) – 10. Mráz (Juhaňák), 15. Sládeček (Mráz), 42. Mráz (Žižka), 45. Michálek (Juhaňák), 50. Jurševskis (Juhaňák). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 362.

HVĚZDY ZÁPASU

*** Kittel
** Sovják
* Mráz

FBC LIBEREC – FBŠ BOHEMIANS 2:6 (1:4, 0:0, 1:2)

Zápas, který bodově ovládl jeden muž. David Šimek byl u všech branek Bohemky a během počátečních dvaceti minut vstřelil čtyři góly. Sám tak de facto rozhodl směřování zápasu po zbytek utkání. V závěru ještě připravil branky pro Šárku a Čiháka, souboj Bohemky s Libercem tak skončil 6:2 pro hosty.

MOMENT ZÁPASU

Kromě podařeného představení Davida Šimka odchytal povedený zápas Michal Koutouček. Ze 16 střel inkasoval dvě branky.

STATISTIKA

Branky: 11. Valeš (Ferdan), 47. Ferdan (Marek) – 5. D. Šimek (Krbec), 10. D. Šimek (Šárka), 14. D. Šimek (Dobisík), 20. D. Šimek (Zezulka), 45. Šárka (D. Šimek), 60. Čihák (D. Šimek). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváci: 150.

Bohemians vyhráli potřetí v řadě. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Šimek
** Kotouček
* Šárka


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*