Boleslav si proti nováčkovi zastřílela. Foto: Český florbal
15. 10. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav v Teplicích smetla Ústí, Bohemians mají pátou výhru v řadě

 



Boleslav potěšila florbalové fanoušky v Teplicích, když proti Ústí nastřílela čtrnáct branek. Bohemka potvrdila dobrou formu a zdolala Ostravu. Brno proti Pardubicím srovnalo čtyři vteřiny před koncem a nakonec po nájezdech slavilo výhru. Těsné vítězství si připsala i Sparta.

Ústí udrželo bezbrankové skóre do desáté minuty, kdy poprvé kapitulovalo. Střelecký účet otevřela jako první letošní posila Milan Tomašík. Herní převahu potvrdili domácí z Boleslavi do konce první třetiny ještě dvakrát – brankami Jelínka a Bíny. Ústí drželo během druhé dvacetiminutovky přijatelný výsledek, pak ale přišel kolaps. V závěru se zúročil tlak Boleslavi spolu s únavou Ústí a Středočeši nasázeli 7 gólů.

Bohemce se opět potvrdilo, že se může spolehnout na produktivního Davida Šimka. Body se ale pro Pražany nerodily úplně lehce, o slibné vedení 6:1 na začátku třetí třetiny se ještě domácí ke konci zápasu museli strachovat. Tři body ale nakonec udrželi a okupují tak čtvrtou příčku.

Radost sparťanských hráčů. Foto: Český florbal

Veledůležité dva body si připsali Buldoci z Brna. Po těsné prohře s Ostravou a nepovedeným utkáním s Otrokovicemi dnes zabrali. I když i dnes to vypadalo, že Brno zůstane bez bodu. Čtyři vteřiny před koncem však přišlo vyrovnání z hole Juhaňáka a zápas dospěl do nájezdů. V nich byli všichni tři hráči z Buldoků úspěšní a připsali si tak cenné dva body.

V zápase mezi Spartou a Otrokovicemi příliš branek nepadalo, jednak bylo k vidění mnoho neproměněných šancí, a také se činili brankáři. Sparta se i po vlastní brance Sovjáka dostala do náskoku 2:0. Dvoubrankové vedení ale domácím málem nemuselo stačit. Konečný stav určil až v 54. minutě Robert Košir.

FLORBAL MLADÁ BOLESLAV – FLORBAL ÚSTÍ 14:3 (3:0, 4:3, 7:0)

STATISTIKA

Branky: 11. Tomašík (Řehoř), 14. Jelínek (Kološ), 19. Bína (Tom. Chroust), 28. Curney (Jelínek), 30. Krajcigr (Pluhař), 38. Řehoř (Novák), 39. Natov (Krajcigr), 46. Krajcigr (Natov), 47. Tad. Chroust (Curney), 47. Kološ (Novák), 49. Řehoř, 52. Natov (Pluhař), 54. Natov (Tomašík), 55. Zakonov (Pluhař) – 24. Horák (Stummer), 33. Kolstrunk (Fuchsig), 40. Kopecký (Krbec). Rozhodčí: Baloun a Šuvada. Vyloučení: 1:1. Diváci: 705.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Mladá Boleslav odehrála své domácí utkání v Teplicích, kam dorazilo přes 700 florbalových fanoušků. Ti vytvořili v zápase výbornou atmosféru a odměnou jim bylo hned sedmnáct branek během zápasu.

Příznivci Boleslavi v Teplicích. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Řehoř
** Natov
* Krajcigr

FBŠ BOHEMIANS – FBC OSTRAVA 7:4 (3:1, 3:0, 1:3)

STATISTIKA

Branky: 6. Šárka, 17. Dobisík (Šimek), 20. Šimek (Kieler), 25. Šárka (Kieler), 26. Kieler (Šebek), 32. Čihák (Dobisík), 60. Zezulka (Šimek) – 11. Křiva (Eichner), 44. Mendrek, 47. Mendrek (Sládek), 52. Hrabal (Daniš). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 3 + Kindl 5:3. Diváci: 207.

MOMENT ZÁPASU

Zbytečné komplikace si přivodila Bohemka během posledních dvaceti minut, když dostala Ostravu zpět do hry. Další komplikací bylo pětiminutové vyloučení Kindla, ztráta ale byla pro hosty příliš veliká.

Tým Bohemians před zápasem. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Šimek
** Kieler
* Šárka

BULLDOGS BRNO – SOKOL PARDUBICE 4:3pn (1:1, 0:2, 2 :0, 0:0)

STATISTIKA

Branky: 7. Hrubý (Ondráček), 42. Černoch (Juhaňák), 60. Juhaňák (Bauer), rozhodující nájezd Artürs Jurševskis – 4. Janeček (Jedlička), 31. Teichman (Ďopan), 39. Petr (Pakosta). Rozhodčí: Nábělek a Štengl. Vyloučení: 2:1. Diváci: 359.

MOMENT ZÁPASU

Srovnání domácích přišlo doslova za minutu dvanáct. Pardubice nezvládly závěrečný tlak a inkasovaly v čase 59:56. Prodloužení branku nepřineslo a při nájezdech domácí ani jednou nezaváhali.

Vítězný nájezd Jurševskise. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Juhaňák
** Teichman
* Jurševskis

SPARTA PRAHA – PANTHERS OTROKOVICE 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

STATISTIKA

Branky: 9. Sovják (vlastní branka), 19. Marvánek (Ujhelyi), 54. Košir (Ujhelyi) – 24. Ťopek, 48. Sovják (Pešat). Rozhodčí: Svrček a Waliczko. Vyloučení: 1:3. Diváci: 566.

MOMENT ZÁPASU

Otrokovický brankář Michajlovič si v zápase připsal 21 zákroků, ani to ale hostům nestačilo k bodovému zisku, když vstřelili pouze dvě branky.

Milan Garčar v souboji. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Ujhelyi
** Marvánek
* Košir


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*