4. 2. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Na půlce se stálo před 15 lety, ví mužský nároďák. Cepkův trend je presing!

 



Start nově se rodící mužské reprezentaci vyšel napůl. Ve Švýcarsku tým Radima Cepka jednou vyhrál a jednou prohrál. Ukázal ale jednu důležitou věc. Novým trendem bude ofenziva, agresivita a presing.

Na začátek nového dvouletého cyklu pozval Radim Cepek téměř nový tým. Ve Švýcarsku se objevilo jen ŠEST hráčů, kteří zažili nepovedené mistrovství světa. Zbylých třináct borců mělo se startem v národním týmu spíše sporadické zkušenosti. To samé se dalo říci o týmu Švýcarska. Nová česká reprezentace ale nepropadla.

Ve dvou zápasech dali Češi 12 gólů a hráli otevřený florbal. „Díky klukům za ty dva dny. Měli jsme velmi dobré nasazení a myslím, že jsme tu zanechali dobrý dojem. Máme na čem pracovat,“ říkal trenér Radim Cepek po skončení dvojutkání.

Z předvedené hry bylo patrné, že každá formace dostala svůj prostor a hrála jiný systém. „Trenér se snažil ušít nám na míru to, co nám vyhovuje. Zároveň do toho ale přidává svoje požadavky. Určite chce mít agresivní tým s dobrou obrannou a kvalitní hrou v útočném pásmu,“ říká Michal Podhráský, který se do dresu národního týmu vrátil po dvou letech, kdy zažil kratičkou anabázi jako náhradník na poslední chvíli na turnaji v Polsku.

Michal Podhráský

Michal Podhráský

Šance, kterou dostal, si cení. „Teď je to možná důležitější. Vím, že nejsem jen záskok, ale že mám reálnou šanci v národním týmu působit dlouhodobě,“ myslí si střešovický zadák.

Stejně jako on možná smýšlí i další florbalisté, kteří dostali šanci poprvé, nebo po delší době.

Porovnávat změnu stylu hry ale může Tomáš Sladký, který byl jedním z šesti hráčů, kteří si prožili smutný světový šampionát. Tentokrát ho ale zápasy za národní tým bavily.

Lukáš Souček a Tomáš Sladký

Lukáš Souček a Tomáš Sladký

„Myslím, že naše hra vypadala dobře. Pokud budeme tvrdě pracovat, dostane česká reprezentace zcela novou herní tvář. Všechny pětky hrály aktivně a nový moderní styl se budeme postupně učit. Už nebudeme čekat na půlce tak, jak se to dělalo před 15 lety!“ říká jeden z nejzkušenějších českých florbalových reprezentantů současnosti.

Další herní test čeká národní tým na konci dubna. Po skončení ligové sezony se koná Euro Floorball Tour tentokrát ve Finsku a dojde na konfrontaci i se severskými velmocemi – Švédskem a Finskem.

Foto: facebook / Český florbal


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • florbalista napsal:

    Je vidět že trenér Trnavský trénuje 2. nejvyšší švýcarskou a s ‚hvězdama‘ jako Rybka nebo Chrápek je na předposledním místě 😀 Nechápu jak mohl trénevat repre….

  • franta lakomý napsal:

    Jenže v Langenthalu se to na 3 lidi hrát nedá. Minulý rok jim to taky nešlo… 😀

  • Fantomas :) napsal:

    No,je na čase něco změnit..Konečně aspoň Cepek něco dělá..Řeknu to takhle:vzkaz pro Švédy a Finy:těšte se na další MS..Dostanete bídu 🙂

Napsat komentář

*