Eliška Krupnová rozhodla utkání proti Švýcarsku. Foto: Flickr IFF
5. 11. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky přežily klinickou smrt a porazily Švýcarky po nájezdech

 



V první polovině zápasu to byly gólové hody, poté přišlo čekání na branku a nakonec přišel v Malmö infarktový závěr a česká radost po nájezdech. Češky totiž porazily Švýcarky 6:5 po nájezdech. Radost z vítězství kalí zranění Karin Vavrečkové, nehrála ani Nela Kapcová.

První třetina přinesla tři branky. Skóre otevřela Wiki, za pět minut srovnala Ratajová a nakonec poslala Češky poprvé do vedení Kubišová. Na poměry zápasů Česka se Švýcarskem se hrála nebývale otevřená a vyrovnaná partie, která se musela líbit.

Pořádné gólové hody přišly během 23. až 26. minuty. Za čtyři minuty totiž padlo hned pět branek, přičemž skóre tak najednou bylo 4:4. Na dlouhou dobu to byla poslední gólová radost, pokud se diváci namlsali, tak museli být zklamaní.

Třicetiminutové čekání na branku ukončila Gerig, Češkám se ale povedlo vyrovnat zásluhou Krupnové. Utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V dovedností soutěži se za Švýcarky prosadila pouze Marti, na což dvakrát odpověděla Eliška Krupnová.

Česko – Švýcarsko 6:5pn (2:1, 2:3. 1:1 – 2:1 sn.)

Branky: 11. a 27. Ratajová, 16. Kubišová a 26. Krupnová – 5. Wiki, 23. Ulber, 25. Marti, 26. Rossier a 55. Gerig. Střely na branku: 24:26. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkki (Finsko). Diváci: 86. Nejlepší hráčky: Eliška Krupnová – Geraldine Rossier.

Česko: Příleská – Čapková, Jiráková, Koníčková, Paloncyová, Plášková, Billá – Ratajová, Žurková, Krupnová – Řepková, Mlejnková, Urbánková – Enenkelová, Kubišová, Bočanová – Leierová a Vavrečková. Hlavní trenér: Miroslav Janovský

Švýcarsko: Schmid (31. Heini) – Marti, Ulber, Stella, Liechti, Cina, Streiff, Mischler, Buri – Gerig, Gämperli, Wiki – Zwinggi, Rossier, Scheidegger – Wyss, Frick, Hintermann – Reinhard. Hlavní trenér: Rolf Kern.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*