Florbalistky Jičína už mohou být součástí elitní osmičky. Foto: FBK Jičín
11. 11. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Karty jsou rozdány poměrně jasně, Jičín již může být v osmičce

 



Jestliže poslední kolo nejvyšší ženské soutěže před reprezentační přestávkou nabídlo několik zajímavých duelů, ve kterých nebyl jasný favorit, tak o následujícím víkendu to příliš neplatí. Přesto se ale dají najít minimálně dva slibné duely: v Přerově se proti sobě postaví Židenice s Ostravou, do Liberce zase přijede Jičín. Vzhledem k losu Tatranu se dá čekat, že případný vítěz nahradí Pražanky v elitní osmičce.

Program 10. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – KM automatik Jičín
Sobota, 15:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Severočeské derby, ve kterém se hraje o místo v elitní osmičce. Jičín by se po bídném startu do ročníku mohl rázem vyšvihnout mezi elitu, Liberec potřebuje zabrat po několika dílčích nepříjemných ztrátách. Zajímavý bude duel také s pohledu osobností, kdy na straně domácích stojí reprezentantky Leierová s Mlejnkovou, Jičín pak těží ze spolupráce dua Satýnková – Žůrková. Podle nás je mírným favoritem Jičín, který naposledy porazil Židenice.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha
Sobota, 16.00, SH SOŠ Dopravní Ostrava
Netradiční domácí prostředí by nemělo mít zásadní vliv na výkon Vítkovic proti kometám letošního ročníku z Panthers. Pražanky sice míří do Ostravy po sérii nesmírně cenných výher proti tabulkově podobně postaveným týmům, prohra 0:10 s Tigers ale přeci jen ukázala, že na úplnou špičku soutěže zatím nestačí. Na druhou stranu není tajemstvím, že zdravotní stav obou ostravských celků není po mezinárodním termínu optimální, a tak může outsider utkání nepříjemně kousat.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Laxní přístup se podle trenéra Krbce nevyplatil hráčkám Bohemians už v Židenicích, proti Olomouci jsou favoritkami, ale musí si dát pozor. Ač jsou Hanačky poslední, tak jdou herně nahoru, naposledy zle potrápily florbalistky Panthers. Klokanky jsou sice favoritkami utkání, ale na Hané určitě nedostanou nic zadarmo.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 19.30, SH TJ Spartak Přerov
Výjezdní utkání v Přerově by mohlo Židenickým florbalistkám dodat impuls, který potřebují. Jejich výsledky jsou totiž extrémně nevyrovnané: po nepovedeném domácím utkání s Chodovem přijde extrémně nepovedené utkání s Panthers, ale hned za týden dokážou hráčky Petry Prouzové porazit Bohemians… Ostrava je favoritem utkání, ale těžko říci, v jaké sestavě přijede do Přerova.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

Únětická 12° Tatran StřešoviceFAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.30, STODOLA Aréna Střešovice
Florbalistky Chodova jsou ve skvělé formě, naposledy vysoko porazily Vítkovice a zatím v sezoně ztratily jediný bod, možná trochu paradoxně s Ostravou, která jinak proti elitní trojici nic víc nezískala. Ve střešovické Stodole by měly rovněž potvrdit roli favorita, byť například proti Vítkovicím dokázal Tatran vyhrát jednu třetinu.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 17.00, SH Jižní Město
Také druhý nedělní duel má jasného favorita v hráčkách Tigers. Ty zatím neztratily ani bod a z role by neměly vypadnout ani proti Vinohradům. Svěřenkyně Boleslava Kytky jsou sice oživením ve spodních vodách tabulky, ale na elitu nestačí, viz nedávná prohra 22:0 ve Vítkovicích.
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*