20. 10. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hvězdy Jedlička a Trunkát se mohou potkat v ženské extralize. Jako asistenti trenéra

 



Svedli proti sobě řadu urputných bitev. Michal Jedlička coby ofenzivní fantom Tatranu, který se leckdy podílel i na herním systému 14násobného mistra, Michal Trunkát jako obránce ostravského FBC, jež na hřišti těžilo z jeho myšlenek. Teď budou někdejší hvězdní soupeři z extraligy své manévry zkoušet ze zákopů střídaček. Oba se už víkendu představili v nových rolích: coby pomocníci koučů v ženské extralize. V Bohemians a v FBC Ostrava.

Někdejší reprezentant Jedlička, stále nejproduktivnější hráč historie play off, a Trunkát, bronzový medailista z MS juniorů 2003, to jsou velká jména pro ženskou extraligu. V ní už přitom jeden bývalý hráč seniorského národního týmu působí: Tomáš Martiník na lavičce Vítkovic.

Trunkát už o víkendu zasáhl do vedení zápasů proti Židenicím a Olomouci, jeho tým se těšil ze 6 bodů. Premiéra vyšla i Jedličkovi, který se nejdřív držel stranou střídačky, ale pak jej vývoj duelu jeho Bohemians s ELITE vtáhl tak, že si stoupl před hráčky a důrazně jim udílel pokyny.

Na tréninky vicemistra docházel od začátku sezony. „Když jsem viděl, jak se holky snaží před Pohárem mistryň, potěšilo mě to. A rozhodl jsem se jim pomáhat i dál,“ vzpomíná Jedlička, jak se k týmu dostal.

Trunkáta oslovil trenér FBC Dušan Dudešek. „Je to něco úplně jiného. Nikdy jsem holky nekoučoval. Ale kývl jsem,“ popisuje. „Myslím, že je tam dobrý potenciál a holky mají určitě šanci na to dělat dobré výsledky,“ soudí.

Totéž cítí Jedlička, který už si získal renomé svým působením v mladších chlapeckých kategoriích. Právě on může být tou kýženou posilou při snaze Bohemians dosáhnout konečně na titul. Holky jsou sice druhé v republice, ale na hodně věcech ještě potřebují zapracovat,“ pozoruje Jedlička. „Musejí se naučit, aby jich hrálo všech pět najednou, aby nenapadaly jen ve třech, aby fungovaly kompaktně,“ říká.

Hlavnímu trenérovi Jakubu Doubravovi, jenž určuje herní systém, pomáhá hlavně s indivuduálními věcmi u jednotlivých hráček. „A taky jsem si vzal trochu na starost obránkyně, které jsou hodně mladé,“ přibližuje Jedlička.

Sám ještě hraje v extralize za Bohemians, to pro Trunkáta znamená angažmá návrat k vrcholovému florbalu. Někdejší virtuos ještě v dresu FBC odehrál 9 zápasů v předminulé sezoně, načež se vytratil. Navíc si jej našla nadváha. „Měl jsem problémy se zdravím a trochu se to nabalilo. Kila navíc jsem měl už dřív, ale teď nevypadám tak, jak bych chtěl,“ líčí teprve 25letý Trunkrát. „Teď hraju někde v 6. lize za Rafany Ostrava. Snad se zachráníme…“ pousměje se.

To s ženským týmem může mít smělejší ambice, play off by nemělo Remedicu uniknout. A Trunkát chce být u toho. „Troufám si říct, že u týmu to není z mé strany jen nějaký záskok. Pokud to půjde, mohl bych tam zůstat dlouhodobě. Musím se i domluvit s manželkou,“ říká. Doma má malinkou dceru, rodinu, závazky… „Ale třeba v zápasech na Moravě bych měl jet s týmem i ven,“ plánuje.

To Jedlička je v podobné situaci, na něm rozhodnutí není. Musí se přizpůsobit tomu, kdy bude mít volno v extralize, v níž se jeho „klokanům“ zatím mimořádně daří. „Když to však půjde, budu na zápasy chodit i jezdit ven,“ slibuje.

Jeho tréninkový deník je unikátní. Ve FbŠ připravuje kluky od mladších žáků po juniory, stíhá i dorostenky, juniorky a teď jednou týdně i ženy. Do toho má vlastní tréninky… „Pondělí, středa, pátek den trénuju od dvou do půl jedenácté. V úterý pak od tří a ve čtvrtek od čtyř,“ líčí. Týdně to dává nějakých 35 hodin práce! Však má taky od DDM, pod nějž spadají ve FbŠ mládežnické týmy, smlouvu na půl úvazku.

Přesto si tým navíc přibral s chutí. „Ty holky moc chtějí. Člověk jim něco řekne a vidí, že to má smysl,“ líčí Jedlička odezvu, která je splněným snem každého trenéra.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*