Pohled Jana Kratochvíla na první hodiny šampionátu. Foto: Jan Kratochvíl
2. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

První hodiny bratislavského šampionátu v glose Jana Kratochvíla

 



Spolupracovníkem Florbal.cz na světovém šampionátu žen v Bratislavě je opět Jan Kratochvíl, který si jméno mezi českou florbalovou veřejností udělal především dlouholetým působením na pozici trenéra žen ELITE Praha. Jeho očima se můžete nyní ponořit do prvních hodin jedenáctého světového šampionátu žen. 

Dámy a páni, výtajťe v Bratislave !

Den před zahájením očekávaného mistrovství světa se hlavní město Slovenska zahalilo do sněhového kabátu. MS se koná v zemi našich sousedů vůbec poprvé a na první pohled to vypadalo jako předloni ve finském Tampere. Zima, bílo a kolem haly nic, co by jen náznakem upozorňovalo na dění uvnitř.

Večer zapínám zpravodajství STV, ve sportovní části se objevuje upoutávka na domácí tým. Hovoří enfant terrible českého florbalu, nyní lodivod Slovenska, Michal Jedlička.

V den utkání již počasí ukazuje vlídnější tvář, slunce rozlilo zlatou zář do ulic a vzhledem k výhodné poloze obou hal jde vidět kolem nějaký ten cvrkot i první slečny s typickými vaky. Malé postavičky se trousí z haly, netváří se příliš spokojeně. Thajky právě prohrály s Dánkami a ačkoliv je pro některé z nich sněhová nadílka zajímavým zpestřením, těžko to nyní ocení.

České lvice dnes hrají v menší HANT aréně, která je na očekávanou návštěvu tak akorát. Hraje se tu basketbal, což si všimne každý kolemjdoucí z velkého plakátu před halou. Kdo neví o florbale, ten si nevšimne nic, stejně jako před hlavní halou Ondreja Nepelu, kde hraje Slovan Bratislava zápasy KHL není k vidění cokoliv, co by lákalo k návštěvě florbalu. Nejslavnější slovenský stadion tu stojí již od prosince 1940 a zažil mnohé historické momenty, hokejové…

HANT aréna je útulná, na florbal jako dělaná. Hřiště je obklopeno hledištěm ze všech stran a to velmi blízko. Pravá Anglie! Předpoklady na vytvoření pořádného kotle tu je. Vejde se sem 4000 diváků. První den MS se však teprve rozjíždí, na zápas Česka přichází podle oficiálního zápisu 170 diváků. 4 fandové z Lotyšska skandují typické „sarauj“ a když vedou jejich vínové dámy 3:0 nad Češkami, jsou hodně slyšet. Poměr fanoušků je 1:10, těch českých bude tedy zhruba 40 a chlapi s bubny jedou rytmus od začátku až do konce. Holky je nakonec nevyslyší, desítka se nečepuje, vyhráváme 8:3.

Slovenští přátelé florbalu si k večeru vychutnávají dvanáctku proti Singapuru. Sešlo se jich pěkných 750 a vytvořili fajn prostředí, jak se na domácí sluší. Konec. 12:2

Po prvním dni můžou být fanoušci českého i slovenského týmu spokojeni, je tu mnoho věcí, které nás spojuje. Dejme si tedy Budvar v místním sportbaru, Plzeňáci prominou…“


Autor: Jan Kratochvíl



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*