31. 10. 2011 Extraliga žen (23) KOMENTÁŘŮ

Židenice vezou bod z Chodova, Bohemians nastříleli Trutnovu 15 gólů

 



Nejvyrovnanější hrací den od poloviny loňského ledna v sobotu a nejvyšší výhra od letošního ledna (tehdy Vítkovice triumfovaly v Trutnově 16:1) v neděli, tak rozdílný byl tento extraligový víkend. Jeho největším překvapením je bodový zisk Židenic na hřišti Chodova, jemuž Brňanky podlehly až v 6. sérii nájezdů.

Smutnou hrdinkou závěru utkání se stala Anna Dvořáková. Chodovská opora byla nejdřív vyloučena na 5 minut za hru vysokou hokejkou, načež v přesilovce soupeřky vyrovnaly na 2:2. Domácí obránkyně se sice po návratu z trestné trefila z volného úderu, nicméně 3 minuty před koncem darovala Sokolu vyrovnání vlastním gólem.

Chodov ze své převahy ve 3. třetině vytěžil sotva pár šancí, rozhodl až v nájezdech. Na ně šla místo Lenky Lačňákové do jeho branky Kristýna Provázková. Ve 3 sériích se nerozhodlo, rozhodčí po nich chybně změnili pořadí týmů a od té doby místo Židenic končil Chodov. Jeho útočnice Šárka Smetáková pak v 6. sérii rozhodla o extra bodu pro svůj tým.

Tenhle zisk a hlavně hra ale kouče jihoměstského týmu Ondřeje Neumana neuspokojily. „Dnes jsme se zřekli pozice spolufavorita soutěže,“ zlobil se. „Další utkání už budou o kompletním přebudování stylu naší hry. Ofenzivní tým z nás s touto produktivitou totiž opravdu nemůže být,“ lamentoval. Chodov potřeboval na 3 góly 30 střel (úspěšnost 10%), Židenice 12 (25%)…

O den později to nebylo lepší. Olomouc, jež nastoupila po sobotním odjezdu některých hráček na utkání dalších týmů FBS jen na dvě pětky, vzdorovala Chodovu až do konce.

Při powerplay ovšem stav 1:3 nesnížila, naopak inkasovala (podruhé v zápase) z čepele juniorky Kristýny Vaníčkové. „Úroveň naší hry je katastrofální. Dnes rozhodly utkání dvě premiantky z juniorek (vedle Vaníčkové se trefila i Zuzana Svobodovápozn. aut.). Pokud budeme chtít vyhrávat o více gólů, asi budeme muset povolat žákyně,“ povídal rozladěný Neuman. „Znovu jsme stěží dali 4 branky, to je opravdu žalostné,“ bědoval.

To v Bohemians takové starosti neřeší. Vždyť mají sestry Bočanovy a Elišku Křížovou, na něž se střelecky mohou spolehnout téměř v každém zápase. Kamila Bočanová se rozpomněla na časy, kdy vyhrávala soutěž produktivity, a s 9 body se stala královnou víkendu.

Kamila Bočanová nahrála mladší sestře Adéle na čtyři branky, ona jí to oplatila jednou gólovou přihrávkou.

Zvlášť v zápase v Trutnově (15:2), jež byl nejvyšší výhrou v extralize od letošního ledna, se to projevilo. Křížová nasázela 4 góly, Adéla Bočanová 5 (a posunula se do čela bodování) a její starší sestra Kamila ke 2 trefám přidala 5 asistencí! Navázala tak na vydařené zápasy z podzimu 2004 ve Vsetíně a v Jihlavě, v nichž se trefila pětkrát. A po necelém roce od Elišky Krupnové a Magdaleny Kotíkové (proti FBC Ostrava 17:3) předvedla extralize sedmibodovou show.

O den dřív vděčily florbalistky v zelenobílém za výhru v Liberci také bývalým hráčkám Crazy Girls. Gabriela Skopková vsítila zlomový gól na 5:2, její sestra Veronika se zase překonávala v brance.

Liberec si pro body došel den poté s Jihlavou, i když se na výhru 4:2 dost nadřel. „Po včerejším výpadku jsme podali výborný, bojovný výkon. Rozhodl malý důraz v obou brankovištích,“ hodnotil zápas jihlavský kouč Michal Peterka. V sobotu se v Hostinném proti Trutnovu zvedalo FBŠ Jihlava ze stavu 0:3, který ovšem v polovině 3. třetiny vyrovnalo během 127 vteřin. V nájezdech se ale nakonec radovaly domácí hráčky.

To platilo v sobotu při nájezdech vždycky. Děkanka v nich ve své hale pokořila Ostravu, i když ji měla „na lopatě“ i v normální hrací době. Barbora Beranová posunula svůj tým v čase 58:56 do vedení, nicméně 29 vteřin před koncem vyrovnala Romana Metzová. Děkanka hrála čtvrté prodloužení v sezoně, ve všech uspěla, z toho třikrát na nájezdy. „Jak to vypadá, stávají se z nás na ně specialisté,“ podotkl s úsměvem kouč vítězek Tomáš Pecha.

Vedle Herbadentu a Bohemians si o víkendu plný počet bodů připsalo ELITE. Olomouc a Židenice ovšem 4. tým tabulky hodně zlobily. Olomouc v sobotu dlouhé chvíle vedla, ale nakonec se favorit dostal do tempa a Hana Poláková dvěma góly v posledních 10 minutách duel rozhodla. Proti bývalému týmu se jí vůbec dařilo: jeho konto zatížila hned 4 trefami.

A střeleckou formu si nechala i na nedělní dopoledne. Dvěma góly svůj tým nasměrovala k výhře 3:1. Šest bodů z víkendu bylo ale také to jediné, s čím byli v ELITE spokojeni. I kouč Židenic Marek Loskot si posteskl nad úrovní zápasu. „Diváci (přišlo jich 22 – pozn. aut.) asi věděli, proč jej vynechali. První třetina vypadala jako ze druhé ženské ligy, ve zbytku zápasu začaly oba týmy alespoň běhat,“ bilancoval zápas Loskot.

Nejen on byl po víkendu ze svého týmu rozčarovaný…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • viva chodov napsal:

    Ondřeji, Ondřeji.. jediný kdo pasoval chodov na spolufavorita soutěže jsi ty. Chodov má určitě kvalitní tým, ale to májí vítky a bohemka taky. Na herbadent zapomeň, tam je ta kvalita troch jinde. Máš zbytečně vysoké ambice a holky vystavuješ akorát nesmyslnému tlaku. Měl bys zůstat nohama na zemi a budovat tým dlouhodobě a nechtít výsledky hned.

    • ... napsal:

      A ty by ses mohl aspoň podepsat, když tu házíš takový moudra 😀

      • hm.. napsal:

        Není třeba podpisu. Ten člověk má naprostou pravdu, ať už to je kdokoliv.

        • Diťous napsal:

          Já bych radši vyvolala diskuzi o tom, proč se po 3. sérii nájezdů vyměnilo pořadí. To mi doposud totiž nikdo nevysvětlil, proč tomu tak bylo…V předpise o tom nic není, takže proč šla kapitánka domácího celku k rozhodčím, aby se to vyměnilo?

      • Honza napsal:

        Se podepíše a Neuman ji vyhodí.

      • Jirka Bareš napsal:

        Podpis by měl být, nicméně tohle je slušný a rozumný příspěvek, dokonce bych řek že na tom i něco je, takže tady bych ani moc neřešil jestli se ten člověk podepsal. Minule mu tady nadávali anonymně vulgární primitivové, to už nemá s civilizivanou diskuzí nic společného, ale tohle je ok i bez podpisu

  • AA napsal:

    Po třetí sérii se otočit pořadí má. V pravidlech to stojí a potvrdil to i delegát.

  • ..... napsal:

    nechápu co tím že se otočilo pořadí se jako událo tak strašnýho??..jako kdyby to zůstalo tak ty goly dáte nebo co?..ty goly ste měli proměnit tak jako tak,tak nwm co tady zase bláboláte o nějakym geniálnim tahu trenéra..

  • AA napsal:

    Pořadatelská služba Chodova se také divila, že se pořadí mění. Zeptali se přítomného delegáta, jak to doopravdy je a on řekl, že se pořadí mění, že je to napsáno v předpisech nebo pravidlech. V jakých, to nevím, ale delegát u toho byl a schválil to. Tak tu nemějte zbytečně chytrácké řeči proti Ondřejovi Neumanovi jen proto, že ho nemáte rádi a máte zase další možnost vytáhnou proti němu něco takového. A i kdyby..Co by se tak stalo, kdyby pořadí zůstalo stejné? Tak by Židenice dostaly góly tak i tak. Nezlobte se na mě, ale řeší se tu jen samé kraviny 🙂

    • Diťous napsal:

      Drahé AA,
      já se tady pod to podepisuju a ani trochu se nestydím za svůj názor. Bohužel nemám nejmenší tušení, kdo jsi a s kým tedy diskutuji. Ale budiž, to je holt jedna z „předností“ anonymních diskuzí.

      Takže, říká ti něco slovo věda? Výborně!
      A co psychologie, chytáš se? Supr!
      Co si představíš pod slovem tlak? Máš? Bezva!

      Tak a teď si představ, že seš x let zvyklý na to, že se jedou tři nájezdy, pak ty dotyčné hráčky jedou zas. A když se to na začátku rozlosuje, tak to prostě je. Máš minutu-dvě na to se psychicky připravit, že buď „musíš“ chytit, nebo to za tebe ještě může někdo zachránit. Před startem těch nájezdů jsou karty rozdané a víš, jakým způsobem se to teda pojede. Připravíš se na ten tlak, který najednou přijde. A pak, po třech nájezdech, se ti předem vyložené karty vymění za něco, s čím nemáš zkušenost, co podle tebe není správné a co totálně naruší celou tvou předchozí psychickou přípravu.
      V první sérii mi dala branku jenom Bachy a to ještě s tím, že jsem si na to sáhla. V podstatě jsme si na všechny tři nájezdy „sáhla“…Měla jsem sebevědomí, byla jsem v pohodě a říkala jsem si: cajk. A pak jde Díra, nechá vyměnit pořadí? Zažádá o něco, co není v pravidlech. Protestovat nemůžeš, protože když tak rozhodčí jednou rozhodnou, nic s tím nesvedeš.
      Nikdo mi nevymluví, že nájezdy jsou loterie a bitva nervů. V tomhle případě se bojovalo nefér a proto se zpětně čertím a vadí mi to. Protože se to nestalo poprvé (diskutabilní fair-play ze strany Chodova) a protože už toho mám plné zuby a nechci už se setkávat s tím, že někdo Extraligu a fair-play jednání devalvuje svou touhou po nahonění vlastního trika.
      Omlouvám se, pokud se výše zmíněný text dotkne kterékoli z hráček Chodova, nicméně je to mé vnímání sobotního vyvrcholení zápasu.

      • Marta napsal:

        A tobě přijde fair-play podkopávat kolem běžícím hráčkám nohy?

        • Diťous napsal:

          Pokud vím, byl za to odpískaný volný úder a z něj padl třetí gól.

          • datel napsal:

            a to bylo fér podkopávat holkám hohy

          • Diťous napsal:

            Znova. Byl to faul, který se odpískal.
            Jestli vážně chceme diskutovat tímto způsobem, tak se pojďme bavit o každém střetu na hřišti, který se odpískal…asi takhle.

      • datel napsal:

        tady asi někdo řeší spíš své antipatie proti Ondrovi než florbal

      • .. napsal:

        Vyvedlo tě to ze soustředění? A golmanku chodova ne? Vždyť je to pro obě strany stejné. Navíc pokud mám správné informace a dobře sem viděl, tak vaše kapitánka řekla, že je jí to jedno.

Napsat komentář

*