Liberec a Židenice bojují o účast v play off, Foto: K1 Florbal Židenice
10. 2. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Druhá šance pro Olomouc, zabojovat musí Jičín. Zápasem kola bitva v Brně

 



Devatenácté kolo nejvyšší ženské soutěže by mohlo opět o něco přiblížit řešení nejdůležitější otázky, a sice kdo si zahraje v play off. Úplně posledním zápasem víkendu totiž bude bitva mezi Židenicemi a Tatranem, pro oba celky nesmírně důležitá. Kolo naopak otevře souboj Olomouce s Vítkovicemi, přičemž Hanačky v minulém kole sahaly po senzačním úspěchu proti Ivanti Tigers. Florbalistky Jičína by se pak mohly chytit proti Ostravě.

Program 19. kola Extraligy žen:

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc v minulém kole sahala po nečekaném úspěchu proti Ivanti Tigers a popravdě, před očekávaným mohutným finišem v posledních třech kolech by nečekaný bodový zisk z pozice outsidera potřebovala. Druhou šanci dostane proti Vítkovicím, které zase musí udržovat kontakt právě s Tigers kvůli boji o první příčku. Utkání bude zajímavé také tím, že několik hráček Olomouce má zkušenosti z ostravských extraligových týmů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – Panthers Praha
Sobota, 19.30, TJ Sokol Vinohrady
Mezi Vinohrady a Panthers by se mohlo odehrát nesmírně zajímavé utkání, ačkoliv pozice těchto týmů jsou dané. Domácí florbalistky se mohou v klidu připravovat na play down, Panthers se těší na premiérovou účast v play off a stále mohou skončit na páté pozici, nicméně tak jako tak skončí mezi volitelnými týmy pro čtvrtfinále. Přesto si myslíme, že toto pražské derby bude zajímavé.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – KM automatik FBK Jičín
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Pokud jsme psali o Olomouci, že by opět potřebovala nečekané body, tak pro Jičín to platí rovněž. V tabulce se před něj dostal Liberec, lepší los mají v tomto kole také Židenice s Tatranem, které čeká vzájemný duel. Větší šance se sice opticky naskytne o jedno kolo později proti Bohemians, ale bodový export z Ostravy by Jičínu nesmírně pomohl.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Neděle, 12.00, SH Dukla Liberec
Liberec se díky výhře nad Tatranem dostal do elitní osmičky a upřímně, spíše se potřebuje soustředit na zápasy s Olomoucí a Židenicemi než na boj s elitním duem Ivanti Tigers – Vítkovice. Na druhou stranu může Liberec povzbudit výsledek Olomouce z minulého kola. Tygřice pak stále hájí tříbodový náskok na druhé Vítkovice.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Neděle, 16.00, SH Jižní Město
Bohemians se herně trápí, Chodov má naopak prakticky jisté třetí místo a stále může hrát o šanci na lepší umístění. Svěřenkyně Michaely Marešové a Lukáše Procházky jsou před utkáním jasnými favoritkami, avšak uvidíme, zdali bude trenérský štáb Chodova opět zkoušet různé varianty složení sestavy, což by minimálně v určitých fázích utkání mohlo ovlivnit jeho průběžný stav. Větší kvalita Chodova by se ale nakonec měla projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Únětická 12° Tatran Střešovice
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno
Závěr kola přinese nejdůležitější souboj z pohledu boje o postup do play off. Židenice by se v případě vítězství mohly dostat před Jičín, navíc pokud chtějí do elitní osmičky, tak by v takto klíčovém zápase měly využít také výhodu domácího prostředí a lepších výsledků z posledních kol. Také Tatranu jde o hodně: po prohře s Libercem si další zaváhání už prakticky nemůže dovolit, z následujícího dvojbloku Vítkovice – Ivanti Tigers totiž body získá jen velmi obtížně.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*