Martin Tokoš a Patrik Suchánek Martin Tokoš a Patrik Suchánek
28. 7. 2014 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Tomašík, Tokoš a Suchánek v jedné formaci? Také to zkusíme, říká trenér Dalenu

 



Předsezonní přípravu bez Czech Open už si švédský Dalen snad ani nedovede představit. Tým ze vzdáleného Umea přijede letos do Prahy jako obhájce. Je také velmi pravděpodobné, že právě na srpnovém turnaji se po roce opět vrátí do hry Milan Tomašík, který se loni v Praze nešťastně zranil.

Dalen sice loni vyhrál Czech Open, ale sezona v domácí lize byla jednou z nejhorších v historii. Narozdíl od mnohých českých fotbalových klubů v Čechách se trenér neměnil a důvěru vedení má i nadále Jonathan Brolin. Tomu letos bude nově pomáhat bývalý hráč Dalenu Anton Ermling.

Právě Jonathan Brolin prozradil v rozhovoru plány Dalenu pro novou sezonu a také něco ze zákulisí přípravy týmu pro novou sezonu.

Poslední sezona se vám v lize nevydařila, kde byl hlavní důvod toho neúspěchu?

Musím říct, že poslední sezona pro trenéry a hráče našeho klubu byla novou zkušeností. Jedním z hlavních důvodů byla nevyrovnanost našich výkonů. V některých zápasech jsme hráli skvělý florbal, ale nedokázali jsme ten level držet ve všech zápasech. Dokázali jsme například v obou zápasech porazit mistrovský Falun, ale zase jsme prohráli obě zápasy s Caperiem, které sestoupilo… Švédská superliga má jednoduše spoustu dobrých týmů a musíte hrát hodně dobře každý zápas, abyste mohli být úspěšní.

Jonathan Brolin

Jonathan Brolin

Ale z pohledu širší perspektivy jsme možná nakonec prošli něčím, co jsme také potřebovali. Byla pro nás výzva, museli jsme bojovat i ve spodní části tabulky a jsme díky tomu ještě více motivováni pro novu sezonu. Opravdu chceme hrát znovu play off.

Do Prahy přesto přijedete jako loňští vítězové. Když porovnáte sílu loňského a letošního týmu, myslíte, že je ve vašich silách obhajoba?

V první řadě je pro mě Czech Open nejprestižnější předsezónní turnaj, který existuje. Je tam spousta skvělých týmů a víme, že k celkovému vítězství vede hodně těžká cesta. Ale opravdu jsme měli velmi dobrou přípravu a vždy chceme v Praze vyhrát. Pokud se nám budou vyhýbat zranění, a bude se nám dařit hrát styl agresivní obrany a rychlých protiútoků, tak máme velkou šanci na obhajobu. Věřím také, že naši noví hráči se budou chtít předvést dobrým výkonem.

Patrik Suchánek a Martin Tokoš

Patrik Suchánek a Martin Tokoš

Během sezony jste posílili o dalšího českého hráče. Co pro vás dnes znamená trio Suchánek – Tokoš – Tomašík? Plánujete, že by hráli spolu na Czech Open nebo ve švédské lize i v jedné formaci?

Martin Tokoš, to byl pro nás hodně důležitý přestup. Jeho agresivní styl hry a kombinace v obrovské rychlosti je pro nás velký přínos. Patrik Suchánek se opravdu v průběhu poslední sezony hodně zlepšil. Všem ukázal, že je skvělý hráč a chce hrát klíčovou roli v týmu. Věřím, že v další sezoně jeho výkon opět poroste. Milan Tomašík má potenciál být jedním ze skutečných lídrů týmu. Nyní navíc začíná být vzorem pro mnoho mladých kluků, má totiž opravdu profesionální přístup.

Patrik Suchánek

Patrik Suchánek

A zda mohou hrát společně v jedné formaci? Známe je už docela dobře a tak ta příležitost zkusit to, asi také nastane. Ale v tuto chvíli zatím nechceme rozhodovat o tom, jak se v sezoně bude hrát. Na Czech Open spíš bude čas na to, aby se hráči poprali o místo v sestavě.

Milan Tomašík na CO 2013

Milan Tomašík na CO 2013

Loni se Milan Tomašík právě na CO nešťastně zranil. Tentokrát se bude vracet na hřiště po dlouhé pauze. Co od něj budete na CO čekat?

Nejdůležitější bylo, že jsme byli trpěliví. Všichni víme, jaký má potenciál a nechceme nic uspěchat. Nejdůležitější je, že se cítí dobře a má motivaci, dostat se zpátky na hřiště. Už se všichni těšíme, že ho brzy uvidíme zpátky v Umea.

Milan Tomašík

Milan Tomašík


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*