Patrik Dóža a Daniel Calebsson Patrik Dóža a Daniel Calebsson
30. 7. 2014 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Dóža byl loni skvělý, říká trenér Pixba. A nemusí zůstat jediným Čechem

 



Sedm titulů nasbíraných v letní Praze a od loňského roku i česká posila v podobě Patrika Dóži. To je Pixbo! Tým, který florbalový svět inspiroval svými červenobílými šikmými pruhy na turnaji Czech Open ani tentokrát nebude chybět.

Loni celek z předměstí Göteborgu až do posledních chvil bojoval o superfinále, nakonec podlehl v šestém utkání budoucím šampionům z Falunu v prodloužení. Po sezoně ale „červené lišky“ musely začít pracovat na výrazné hráčské obměně, zejména v defenzivě. Právě turnaj Czech Open asi ukáže, jak se to podařilo. Zodpovědným mužem bude trenér David Jansson.

David Jansson

David Jansson

Czech Open si bez Pixba už skoro nelze představit. A v Čechách jste díky tomu stále populárnější. Vnímáte tuto přízeň publika a je pro vás i závazkem?

Vždy, když do Česka přijedeme, tak jsme příjemně překvapeni. V Praze hrajeme hrozně rádi. Myslím, že je to oboustranně výhodné – vždy totiž chceme hrát tak, abychom přivábili co nejvíce fanoušků dobrého florbalu.

Loni měl právě na Czech Open premiéru ve vašem dresu Patrik Dóža. Jak jste s ním po roce spokojení a jaká bude jeho letošní role?

Je skvělý! Během roku se opravdu hodně zlepšil, takže si několikrát zahrál i v jedné z našich nejlepších pětek. Na hřišti si počíná chytře, má šikovné ruce, a navíc je velmi rychlý. A tohle přesně my od hráčů Pixba očekáváme. Jeho role bude příští rok pravděpodobně ješte větší. Každý hráč si u nás ale své místo musí zasloužit, to je jasné.

Uvažujete o tom, že by se ve vašem týmu mohl časem objevit i nějaký další český hráč?

Neustále hledáme dobré hráče. Setkali jsme se s některými kluky z Česka a Švýcarska. Oči máme pořád otevřené.

Zdá se, že Czech Open v minulosti inspiroval i další vaše bývalé hráče. Co říkáte na to, že se do Prahy vrací Daniel Dahl nebo Peter Runnestig v dresu Lerumu?

To je velký kompliment pro turnaj i pro město. Bude to fajn vidět Dahla zase v akci. Ale bude hrát jako když mu bylo 28? Toť otázka… 🙂

Skončili někteří důležití hráči defenzivy: Quist, Kuchen, Schmocker. Museli jste po sezoně měnit nějaké věci?

Každou sezónu musíte udělat nějaké změny. Sice jsme ztratili jsme několik výborných obránců, ale zase jsem přivedli nové slibné hráče. Tohle mám na týmových sportech hrozně rád. Trenér musí umět měnit hru podle toho, jaké hráče v týmu v dané chvíli má. To je jedna z mých silných stránek.

V čem bude letos Pixbo jiné?

Doufejme, že bude dynamičtější, a to jak v obraně, tak v útoku. Určitě chceme naší hrou bavit.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*