Rasmus Enström Rasmus Enström bude patřit mezi největší hvězdy Czech Open 2018. Foto: Per Wiklund
2. 8. 2014 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Czech Open nikdy nevyhráli. Letos budou mít sebou nejlepšího hráče světa

 



Falun byl v Praze poprvé v roce 2010 a už tehdy v jeho dresu hrál Rasmus Enström. Kapitán švédských mistrů byl v zimě vyhlášen nejlepším florbalistou světa. Vyhrál vše, co se dalo, jen Czech Open ještě chybí.

Na Czech Open se letos utkají mistři všech čtyř florbalových velmocí. Králem králů mezi nimi bude IBF Falun, tým, který v minulé sezóně ovládl švédskou Superligu i prestižní Pohár mistrů, a navíc se může spolehnout na aktuálně nejlepšího hráče světa (podle serveru Innebandymagazinet) Rasmuse Enströma. Mužstvo z bývalého těžebního městečka povede do první bitvy letošní sezóny zkušený kouč Thomas Brottman, který odpovídal na naše dotazy.

Díky vítězství ve švédské lize i Poháru mistrů jste považováni za nejlepší klub světa. Na Czech Open jste ale zatím došli nejdál do semifinále. Je pro vás letošní ročník výzva?

Naším cílem je vyhrát všechny zápasy a turnaje, kterých se účastníme. Víme, že na Czech Open bude opravdu tvrdá konkurence, ale my známe naše možnosti a věříme, že máme šanci zvítězit.

Thomas Brottmann

Thomas Brottmann

Letos se na CO představí mistři všech čtyř nejsilnějších florbalových zemí. Myslíte, že turnaj má srovnatelnou kvalitu třeba i s Pohárem mistrů?

Je to těžký turnaj a vzhledem k tomu, že jsou přihlášené nejlepší týmy ze všech čtyř florbalových velmocí, tak to na papíře vypadá podobně jako Pohár mistrů.

Váš tým je známý tím, že hodně vytěžuje elitní formaci Enström/Carlström, která na hřišti stráví spoustu času. Jak těžké je pro tyto hráče odehrát třeba tři zápasy za den?

S tím nebudou mít problém. Oba patří mezi nejlépe fyzicky připravené hráče na světě. Tento rok navíc máme větší a lepší kádr, takže se do hry dostane více hráčů.

Ulovili jste velmi zajímavou posilu, přichází Tero Tiitu. Co si od něj v sezoně slibujete a představíte ho i na Czech Open?

Tero s námi doufejme odcestuje do Prahy, ale určitě nebude hrát. S fyzioterapeutem stále léčí zraněné koleno. Je to jeden z nejlepších hráčů na světě, takže jsme nadšení, že k nám přišel. Bude pro nás velmi důležitý.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*