Martina Řepková stála za obratem Chodova. Foto: Florbal Chodov
30. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov v poslední třetině díky Řepkové otočil první semifinále s Ivanti Tigers

 



Florbalistky Chodova se ujaly vedení v semifinálové sérii s Ivanti Tigers. Po dobu prvního zápasu byly většinou aktivnější, což se ale neprojevovalo ve skóre, které bylo po čtyřiceti minutách z jeho pohledu 0:1. V poslední dvacetiminutovce ale úřadovala Martina Řepková a dvěma zásahy získala pro Chodov první bod.

Od prvních okamžiků bylo jasné, že pro oba týmy jde o vrchol sezony. Nedarovaly si ani metr prostoru a hrálo se ve velmi dobrém tempu. Po deseti minutách se díky Vrátné dostala do šance Řepková, ale ještě neuspěla, na druhé straně se nepodařilo skórovat Dominice Kubišové. Aktivní chodovská útočnice si do konce první třetiny vytvořila ještě dvě příležitosti, Ivanti Tigers kontrovaly akcí Billé.

Na první branku se čekalo až do konce druhé třetiny. Předtím totiž neuspěly Urbánková, Hyršlová ani Suchá. K otevření skóre nevedly ani přesilové hry na obou stranách po vyloučení Lackové respektive Billé.

Teprve třetí přesilová hra zápasu vedla k brance, když vyloučení Jirákové potrestala umístěnou ranou Beránková. Po čtyřiceti minutách tak Tigers vedly 1:0, s čímž se nesmířila především Martina Řepková. Ve 47. minutě nejprve po výběhu srovnala, aby za další dvě minuty a 23 sekund otočila skóre ve prospěch Chodova.

Hráčkám Tigers se sice povedlo vytvořit si tlak, avšak nedokázaly skórovat. V poslední šanci utkání přestřelila sedmdesát sekund před koncem Šulanová.

Chodov tak v sérii s Ivanti Tigers vede 1:0, druhé utkání se odehraje v sobotu. Druhé semifinálové klání mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava začíná až v neděli, druhý zápas ostravské série se pak odehraje v pondělí.

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 1:2
Branky: 
38. Vendula Beránková – 47. Martina Řepková, 49. Martina Řepková; rozhodčí:Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 156; zásahy brankářů: Jana Christianová 25 – Kristýna Provázková 16; po třetinách: 0:0, 1:0, 0:2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*