Lukáš Hájek. Foto: Florbal Chodov Lukáš Hájek a jeho gólová emoce. Foto: Florbal Chodov
10. 4. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Hlavy už jsme měli v OSTRAVAR Aréně, přiznává Hájek. Vítkovice přesto jedou do Prahy vyhrát

 



Nečekaný průběh měla zatím semifinálová série mezi Vítkovicemi a Chodovem. Mírným favoritem byl celek z Prahy 11, přesto se již ve čtvrtém utkání dostal na hranu vyřazení, když prohrával s Vítkovicemi 0:3 na zápasy a 0:4 ve čtvrtém utkání. Přesto se dokázal zmátořit a vynutil si pokračování semifinále. Útočník Vítkovic Lukáš Hájek přiznává, že už se viděl se spoluhráči v OSTRAVAR Aréně, ale prohra prý jeho tým nepoznamená.

Pro Vítkovice to zatím byl ideální scénář: v sérii vedly 3:0 a ve čtvrtém utkání po první polovině základní hrací doby 4:0. Na Chodov by tehdy snad nikdo nevsadil ani tu pověstnou zlatou grešli, přesto se bude pokračovat. „Tři zápasy v řadě jsme vyhráli, protože jsme dodržovali taktiku a dobře bránili,“ hodnotí Lukáš Hájek. „Všechny zápasy byly vyrovnané a ubojované, takový byl také čtvrtý zápas. I když jsme vedli 4:0, tak jsme věděli, jakou má Chodov sílu,“ přiznává.

Ve druhé polovině základní hrací doby ale nastal obrat a Chodov po brankách Pražana, Marka Vávry, Mikeše a Strachoty dokázal srovnat. V prodloužení branka nepadla v nájezdech rozhodl Marek Vávra. „Bohužel jsme neproměnili pár šancí a možná už jsme v hlavách byli v OSTRAVAR Aréně,“ přemítá Hájek. „Nájezdy už jsou pak loterie a nám to nevyšlo,“ konstatuje.

Nějaké negativní známky to prý ale na Vítkovicích nezanechá. „Myslím si, že pro nás to znamená jediné: šedesát minut hrát svoji hru a makat. Pátý zápas začíná od nuly a my jedeme do Prahy vyhrát,“ uzavřel Lukáš Hájek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*