Hana Koníčková přisoudila titul Vítkovicím. Foto: Martin Flousek - Český florbal Hana Koníčková přisoudila titul Vítkovicím, nyní se vrací do Liberce.. Foto: Martin Flousek - Český florbal
21. 4. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

KONÍČKOVÁ ROZHODLA! TITUL ZŮSTÁVÁ V OSTRAVĚ, ZÍSKALY JEJ VÍTKOVICE

 



OSTRAVAR Aréna se už během prvního ze dvou superfinálových duelů dostala do varu a užila si oslavy. Florbalistky Vítkovic totiž na domácí půdě přemohly Chodov 3:2 v prodloužení, když jej ani jednou nepustily do vedení. Vítěznou branku vstřelila Hana Koníčková.

Chodov nasadil do branky podle očekávání Kristýnu Provázkovou, Vítkovice nakonec daly přednost posile ze Židenic – Nikole Příleské. Právě Příleská předvedla ne zcela zaplněným tribunám OSTRAVAR Arény první zákrok při pokusu Vrátné.

Na začátku utkání se hrálo velmi opatrně, oba týmy měly spíše náznaky šancí, na jedné straně se povedla střela z otočky Řepkové, na druhé vyzkoušela pozornost Provázkové například Michaela Šponiarová po devíti minutách hry.

Ve třinácté minutě se Vítkovice dobře dokázaly dostat z tlaku a Krzywak posunula na Žurkovou, která z první trefila jen přesunující se Provázkovou, vzápětí měla obrovskou šanci Tožičková, ale osamocena na velkém brankovišti promáchla.

V devatenácté minutě šly Vítkovice do vedení zásluhou Enenkelové, která využila tlaku Ferenčíkové na Řepkovou, získala míček a proměnila samostatný únik. Půl minuty před koncem úvodní části navíc neudržela nervy na uzdě Preisslerová a ostravské florbalistky měly možnost přesilové hry.

Tu ale nevyužily a Chodov trestal. V čase 22:40 využila špatné rozehrávky Vítkovic umístěnou ranou Tereza Urbánková. Chodov byl nadále o něco aktivnější, po osmi minutách druhé části se mohl spolehnout na Provázkovou. V polovině utkání zůstala chvíli ležet Enenkelová, ale naštěstí se nejednalo o nic vážného. Vzápětí šly Vítkovice podruhé do vedení, z otočky se trefila Michaela Šponiarová.

Hra se poté paradoxně uklidnila, na další velkou šanci se čekalo do 35. minuty, kdy zaváhání Chodova nepotrestala Koníčková, vzápětí měly možnosti také Šponiarová s Ferenčíkovou, ale rovněž se netrefily. Chodov zahrozil až v posledních dvou minutách druhé třetiny, ale také střely Řepkové s Vrátnou se neujaly. Před poslední třetinou základní hrací doby tak Vítkovice vedly 2:1.

Úvod třetí třetiny připomínal první část. Oba celky pozorně bránily a na velkou šanci se muselo čekat, v prvních minutách nebyla prakticky žádná, až v osmé minutě to svým typickým průnikem zkusila Vrátná, ale Příleská dokázala vyrazit. Taktická bitva ale pokračovala a oba týmy se vzájemně hlídaly.

Chodov vyrovnal necelých devět minut před koncem. Dlouhý lob našel Belicovou, která si hraničně odstavila Theimerovou a z backhandu srovnala. Vzápětí mohla vrátit Vítkovicím vedení Michaela Šponiarová, ale ani přes dorážky neuspěla, což se o minutu později nepovedlo ani Ferenčíkové.

V posledních minutách se zdálo, že si oba týmy vynahrazují útočnou aktivitu za zbylou část zápasu. Šanci měla jak Řepková, tak na druhé straně Krzywak. Čtyři minuty před koncem šla tečovaná střela Jirákové do spojnice branky Příleské, o minutu později nezakončila po závaru přesně Husková. Dění na hřišti vybláznilo také tribuny, které najednou vytvořily opravdu skvělou atmosféru, přičemž diváci fandili dokonce vestoje.

Utkání tak nakonec dospělo do prodloužení. To rozhodla Hana Koníčková, která se tak získala po finském také český titul.

Vítkovice slaví třetí výhru v superfinále. Foto: Martin Flousek – Český Florbal

Výsledek superfinále 2018:

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 3:2 (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0) po prodl.

Branky: 19. Enenkelová, 31. M. Šponiarová (Šupáková), 63. Koníčková – 23. Urbánková (Řepková), 52. Belicová (Frantíková). Rozhodčí: Podlesný, Petřík. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 6753.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*