Florbalistky Pixba potvrdily roli největších favoritek turnaje.
12. 8. 2018 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Ratajová s Krupnovou slaví s Pixbem zlato z ženské elity na Czech Open 2018

 



Společné působení dvou dlouhodobě nejlepších českých florbalistek – Denisy Ratajové a Elišky Krupnové – ve švédském Pixbu začalo zlatou medailí z ženské elity na Czech Open 2018. Pixbo potvrdilo roli největšího favorita turnaje, když turnajem prošlo bez zaváhání a ve finále přehrálo Falun 5:1. Nejlepším českým týmem byl bronzový Chodov, bronz slaví také Natálie Martináková s Katarínou Klapitovou, které hrají za Dietlikon koučovaný Radomírem Malečkem.

Lišky potvrdily roli favoritek a vyjma úvodní pasáže se jim dařilo také ve finále. To na Podvinném mlýně nezačaly úplně nejlépe, když brzy prohrávaly zásluhou Hellgren. V dalším průběhu hry již ale dominovaly a potvrdily tak papírové předpoklady, když nakonec zvítězily. Utkání zažilo také kuriózní moment, když falunská Peras – zřejmě – při pokusu rozehrát odrazem o mantinel trefila boční tyčku vlastní branky.

Pixbo se současně stalo katem českých týmů: ve čtvrtfinále vyřadilo po výhře 2:1 Vítkovice, v semifinále pak po nájezdech proti Pixbu skončil turnaj pro Chodov, který tak bral bronzové medaile a stal se nejlepším domácím týmem. Bronz slaví také Dietlikon, který vede Radomír Maleček a v kádru má Natálii Martinákovou s Katarínou Klapitovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*