Alice Pavlíková se z pozice hráčky přesunula na lavičku. Foto: FBS Olomouc
12. 9. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Do play off chceme, ale teď máme dílčí cíle, říká trenérka Olomouce Alice Pavlíková

 



Alice Pavlíková bezpochyby patří k legendám olomouckého florbalu. Dlouholetá kapitánka tamního extraligového týmu před sezonou zřejmě definitivně přesedlala do role a hlavní trenérky a svou misi zahájila velmi solidním třetím místem v otevřené ženské kategorii na Czech Open. Po výhře v úvodním kole extraligy nad Plzní pochválila nováčka a uvedla, že její tým má aktuálně dílčí cíle, které by měly vést k postupu do play off.

Výhra 9:4 vypadá jednoznačněji, než by tomu odpovídal průběh na hřišti. „Bylo poznat, že to byl první zápas. Plzeň hrála aktivní florbal, měly jsme problém s jejich mladými hráčkami, které byly opravdu hodně aktivní,“ hodnotila úvodní střetnutí Alice Pavlíková.

Okamžitě věděla, kde její tým tlačí bota. „Musíme zapracovat na defenzívě, která nám velmi skřípala. Jinak si myslím, že rozhodla naše produktivita, která byla mnohem efektivnější než ta plzeňská. A také nám skvěle zachytala brankářka,“ pochválila golmanku Martinu Frankovou, která v zápase předvedla rovných 30 zákroků.

Překvapila Plzeň něčím Olomouc? „Úplně ne. Čekala jsem, že budou běhaví a na hokejce nebudou tak silní, na tom jsme prakticky stejně. Musím uznat, že mají šikovné juniorské hráčky, které byly schopny zahrát situaci 1 na 1 a překvapit tím naše hráčky. Takže jsou tam malá překvapení ohledně té individuální šikovnosti,“ vyzvihla výkon soupeře.

Sama přešla z pozice aktivní extraligové hráčky rovnou za trenérské kormidlo. Dokáže se oprostit od pohledu hráče? „V podstatě to jde, protože nemám ani čas myslet jako hráč. Už při hře jsem se na florbal v posledních letech dívala trenérskýma očima, takže ten samotný přechod už tak složitý nebyl,“ usmívá se.

Přiznává, že by s týmem chtěla do play off, ale momentálně má její tým dílčí cíle. „Momentálně je cílem, abychom začali hrát to, co chceme a jak to chceme, abychom se skutečně zlepšili v tom, co nám dělá problémy. Ano, do play off bychom chtěli, ale momentálně máme menší a dílčí cíle: zkompletovat hráčky a sehrát se tak, aby nám to na hřišti fungovalo,“ zakončila trenérka Olomouce Alice Pavlíková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*