Kapitánka Slavie Plzně Nikola Staňková. Foto: SLAVIA Plzeň Kapitánka Slavie Plzně Nikola Staňková. Foto: SLAVIA Plzeň
20. 9. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hodně se věnujeme herním situacím, proti Jičínu už chceme bodovat, říká kapitánka Plzně Staňková

 



Florbalistky Plzně sice v úvodních dvou kolech z pozice nováčka nejvyšší ženské soutěže nezískaly ani bod, přesto extraligu zaujaly svou aktivní hrou. Jak proti Olomouci, tak proti Vítkovicím měly několik šancí a především na Hané doplatily na jejich neproměňování. Kapitánka Nikola Staňková prozradila, že její tým se více věnuje herním situacím a za týden proti Jičínu by již rád bodoval.

Extraligový nováček zanechal ve dvou utkáních sice dobrý dojem, nezískal ale ani bod. „Myslím si, že naše hra není úplně špatná ale bohužel v obraně to není úplně veselé. Nevyužíváme šance, jsme nervózní a nejsme zvyklé, že k nám hráčky přistupují mnohem rychleji než v první lize, to je obrovský rozdíl,“ porovnává první ligu a nejvyšší soutěž kapitánka Plzně Nikola Staňková.

Proměnou prošly také plzeňské tréninkové jednotky. „Snažíme se všechno dělat ve větší rychlosti, už to nemůžeme dělat tak „na pohodu“, hodně se věnujeme herním situacím a činnostem, máme třeba jeden trénink zaměřený na individuální činnosti jednotlivce,“ prozradila. V čem je podle ní největší rozdíl mezi oběma soutěžemi? „Fyzička. Pohyb hráček je velmi rozdílný,“ má jasno.

Velkým neduhem je zatím proměňování šancí, které plzeňské florbalistky sráží. „Řekla bych, že je to takový problém celého oddílu, každý tým tady s tím má problémy. Snažíme se na tom pracovat, ale jde to těžce,“ hodnotí.

Je cílem první extralgové sezony záchrana a v následujících letech se třeba pokusit o play off? „Přesně tak. Sbíráme zkušenosti a cílem je extraligu udržet. Pokud by se podařilo třeba osmé místo, tak by to bylo překvapení ale cílem je udržet extraligu v Plzni,“ neváhá.

Svým způsobem byl proti Plzni také los, který ji nejprve poslal do stále lepší Olomouce, následoval zápas s úřadujícími mistryněmi. V dalších dvou domácích kolech přivítá SLAVIA Panthers a především Jičín. Právě v domácím duelu proti celku z města pohádek by chtěla bodovat. „Je to zápas ke kterému vzhlížíme, věříme, že tam by mohly první body přijít,“ věří plzeňská kapitánka.

Domácí premiéru sledovalo 96 diváků, v Plzni jsou zvyklí na vyšší návštěvy. „Diváků nebylo tolik, je to dáno časem, hrálo se od dvou hodin a navíc v sobotu měly mládežnické kategorie své zápasy, měly jsme třeba podporu od dorostenek a tak dále, ale všichni v sobotu hráli,“ vysvětluje Nikola Staňková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*