Petri Kettunen na nominační tiskové konferenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal Petri Kettunen na nominační tiskové konferenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal
13. 11. 2018 Mistrovství světa (41) KOMENTÁŘŮ

Dvacítka nominovaných na MS: V obraně Jiří Bauer, nechybějí mladíci Langer s Krbcem

 



Petri Kettunen oznámil dvacítku vyvolených, které nominoval na prosincový světový šampionát v Praze. Ve výběru je mix velmi mladých hráčů společně s těmi zkušenými. Dostalo se i na obránce Ostravy Jiřího Bauera nebo šestnáctiletého útočníka Filipa Langera. Osm hráčů bude na seniorském MS debutovat.

Brankářská dvojice ve složení Lukáš Bauer, Lukáš Souček

Petri Kettunen se rozhodl vybrat na šampionát brankářské duo, která má osvědčené. Nedostalo se tak na chodovského Jana Baráka nebo na Jana Bindera, který hájí barvy nováčka švédské nejvyšší soutěže Kalmarsundu.

Lukáš Souček už na mistrovství světa byl, před dvěma lety hájil branku českého týmu v lotyšské Rize, kde Česko obsadilo čtvrtou příčku. Pro Lukáše Bauera půjde o premiéru. V roce 2009 absolvoval juniorský šampionát.

Petrik Kettunen. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Petrik Kettunen nominoval hráče na MS. Foto: Martin Flousek, Český florbal

V obraně velezkušený Milan Garčar nebo překvapení Jiří Bauer

Páté mistrovství světa čeká Milana Garčara, kapitána současného lídra superligy pražské Sparty. Garčar však na turnaji nastoupí po šestileté pauze. Jako jediný z nominovaných zažil poslední domácí MS v roce 2008, na mistrovství debutoval ještě dva roky předtím.

Překvapením ve výběru je obránce Ostravy Jiří Bauer. V reprezentaci odehrál nejméně zápasů ze všech nominovaných (5) a půjde o jeho premiéru na velkých turnajích. Z domácí soutěže se kromě Garčara a Bauera do závěrečné nominace dostal už jen zadák Chodova Martin Pražan, zbylí čtyři obránci Veltšmíd, Suchánek, Kisugite a Němeček působí v zahraničí.

V útoku 16letý Filip Langer, kapitánem bude Jendrišák

Kettunen podle očekávání ukázal na oba talentované mladíky – 19letého Mikuláše Krbce a 16letého Filipa Langera. Oba dva už mají v národním týmu odehráno přes deset utkání. Nesporným lídrem bude Matěj Jendrišák. Útočník Linköpingu se na MS pokusí rozšířit své bohaté konto čítající 120 kanadských bodů v národním týmu.

Svou sbírku gólů a asistenci budou chtít vylepšit také další kanonýři Tom Ondrušek, Jiří Curney, Patrik Dóža nebo Milan Tomašík. Pro Tomašíka a Jendrišáka to stejně jako pro obránce Garčara bude pátý šampionát v kariéře.

Na koho se nedostalo?

Oproti „first listu“ se do konečného výběru nedostal obránce Jelínek, který dříve působil i v pozici kapitána reprezentace. Na mistrovství si nezahrají ani Jakub Hubálek z Vítkovic, Ondřej Vítovec z Tatranu a Daniel Šešulka ze švýcarského Wileru. Zranění zhatilo šance chodovského Tomáše Sýkory.

Z útočníků se nedostalo na Jakuba Grubera, Lukáše Hájka, Ondřeje Mikeše a Radka Valeše. Už v širší nominaci byli opomenuti útočníci Boleslavi Jan Natov a Martin Tokoš, kteří v minulosti plnili roli opor reprezentace.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Zkrat napsal:

    Tomašík, Krbec, Garčar za mě ne, jinak OK, předpokládané.

    • Petr napsal:

      Čistě zdvořilostně. Kdo místo nich?

      • Jusepe napsal:

        Natov, Hubálek, Jelínek, Hájek, Mikeš

      • Zkrat napsal:

        Krbec – oblíbenec Pettriho už delší dobu, stejně jako Garčar měl nominaci prakticky jistou, ze zápasů Chodova průměrný, jeho lajna velmi špatná, to už Vošta Plíhal Matejčík daleko lepší všichni 3, zvláštní v kabině.
        Nerozumím, jakou roli má mít v týmu. Škoda problémů Hájka před posledním EFT, raději bych viděl ho. Matejčík na pressing také lepší.

        Garčar – nevím, nesedí mi jeho hra, Hubálek je o generaci mladší, daleko lépe vybavený na momentální florbal, s tvořivostí přichází i chyby, ale raději ho.

        Tomašík – po návratu ze zahraničí už jen stín, tento rok na to kolik tahle lajna Bolku stojí je to katastrofa, možná zkušenosti do týmu pomůžou ustát tlak, jiný úkol tam nevidím. Z uvažovaných jmen snad Mikeš, tady už svoje odehrál.

        Jsem rád, že Siky neprosadil Šešulku.

        • hmm napsal:

          Ta katastrofa bolce vystrelila prvni titul…

          • Zkrat napsal:

            Jeden gol v dvouletém období pro mě tolik neznamená.

          • Jozef napsal:

            Už jsme si mohli všimnout, že Boleslav je jedna ,,z nejvíce oblíbených týmu,, v lize. To, že někdo dokáže vytvořit herní podmínky s těmi životními je prostě super. A superfinále mě o tom přesvědčilo, že v ten důležitý moment se ukázala síla a zkušenost.

          • Petr napsal:

            Jozefe, máte pravdu. Ale podstatnou roli v tom také hrála chuť Vítkovic hrát. Kdyby Brus zvolil stejnou defenzivní taktiku jako rok předtím Chodov, tak by MB měla problém a nemusela být vítězem ligy.

  • rabb napsal:

    Natov nevyhovoval do sestavy nebo o co jde?

    • Petr napsal:

      Jak může být v nominaci hráč, který už několik let není v nominacích na mezinárodní zápasy. I když uznávám jeho herní kvality, za dané situace by to bylo nevyzkoušené zboží a MS není prostor pro experimenty.

  • RudaHnidopich napsal:

    Šešulka? Natov? Hájek?

  • Flrbl napsal:

    Krbec, Tomašík, Pražan podle mě špatný. Místo nich Hájek, Natov, možná Šebesta, Marvánek

  • Kryštof61 napsal:

    4 jména mi absolutně nesedí. Bauer, Kisugite, Tomašík a Krbec. Ti dva obránci udělali v téhle sezóně více fatálů než ti dva útočníci bodů dohromady. Snad se trenér nebude mýlit!

  • Krysařík napsal:

    No nominace se dala čekat. Ale nechápu tam krbce, pražana a garčara. Ale chápu že na post náhradníku je to celkem jedno. Gratulace Bauerovi z Ostravy. Upřímně budou chybět goly natova a hajka a kreativita hubálka.

    Každopádně se švýcarama si to dáme o bronz.

  • Sestava napsal:

    Bauer

    1. Němeček, Veltšmíd, Beneš, Jendrišák, Šebek
    2. Kisugite, Suchánek, Ondrušek,Langer,Dóža
    3. Bauer, Garčar, Delong, Rýpar, Krbec

  • florbalfanda napsal:

    Opravte si čas v komentářích máte pořád letní čas 😀

  • Jozef napsal:

    Za me je Tomašík v pohodě. Je to lídr a má i zkušenosti. To samé Garčar. Krbec no… uvidíme.

  • fanda napsal:

    škoda, že když konečně dostaneme zahraničního trenéra tak stejně má své oblíbence u kterých je jedno jak hrají ale stejně tam budou.

    Jinak doufám, že my čeští fanoušci téhle Repre pomůžeme, alespoň k tomu 4. místu. A nebo třeba tenhle podceňovaný výběr překvapí a bude 3.

    Hodně štěstí

    • Včelka napsal:

      Nemyslím, že by byl tento výběr někým florbalově znalým podceňovaný.
      Jestli někdo má formu nebo ne, se pozná za měsíc v Praze.
      Osobně si myslím, že konecny bronz proti Svýcarsku nakonec vydolujeme.
      Ve florbale to je (a dlouho taky bude) naštesti jen o 4 reprezentacích světa.

  • trener napsal:

    nebudu komentovat jména, dovolím si sdělit vám jenom dojem nebo pocit z nominace. brankáři v pohodě – žádné lepší stejně nemáme. obrana – tady vidím největší problém, problematická kvalita u některých, u jiných nezkušenost s hrou na nejvyšší úrovni…jak spolu vyjdou dvojice potažmo celé pětky s hrou dozadu je velká otázka. Utok vypadá na první pohled dobře, jaký opravdu je ale poznáme až v závěru. Známá je naše schopnost nedávat ani při těch nejlepších příležitostech. Velmi důležitý a troufám si tvrdit že primární bude psychika vybraných hráčů. Hraje se doma, před našim „nevděčným““ publikem a to bude pro některé možná až příliš velký krajíc. za úspěch bude považován boj o zlato, za nutnost bronz, čtvrté místo bude neúspěch. s tímto v podvědomí budou hráči pracovat, žít, hrát. držme palce!

  • nominace napsal:

    Ano, psychika o té to bude. Takže nevím, co tam bude dělat takový Ondrušek, který neunáší ani zápasy play-off, když se nedaří a je pak v průběhu zápasu totálně na hadry.

  • dejdar napsal:

    Zdravím, bude chybět Vítovec, myslím že by byl platnější než Pražan

  • Tomáš napsal:

    Hájek ikdyž všeobecně slabší do obrany za Tomašíka (Tomašík na tom není lépe)

  • Arnold napsal:

    Za mě teda nejvíc chybí Hubálek. Momentálně nejlepší bek, který u nás na hřištích běhá.

    • Karel napsal:

      Hubálek je vůbec samostatná kapitola – dlouhodobě jeden z nejlepších beků se potýká s nepřízní osudu , nejdříve s Cepkem, teď ani Kettunen… jenom mě napadá, co by tak asi musel předvádět, aby dostal příležitost před některýma stálicema? že by jej bývalá vítkovická mafie nechtěla mezi sebe? docela by mě zajímal názor trenéra…

  • vocasvodvosla napsal:

    uz se zacinam tesit jak na MS dostaneme vicemene od vsech na prdel 😀 jestli s timhle tymem chteji uhrát titul tak je to dobrej joke…prijde mi, ze pan kettunen vsechny hrace (teda az na par jmen) vybiral hezky z pohodli domova… inu jestli s timhle tymem budeme hrat o bronz budeme radi 😀

  • Svišť32 napsal:

    Baví mne, kolik chytráků radí jednomu z nejlepších trenérů na světě, koho měl nebo neměl vzít. Trenér si určitě nevybírá hráče, o kterých si myslí, že jsou horší než nenominovaní.
    Nevidíte vůbec do vnitřní chemie týmu. Do toho, že třeba maličko horší hráč posouvá celý tým výše, protože tmelí pětku nebo více lidí v týmu k sobě. Nevidíte do chuti reprezentovat, psychické odolnosti, chuti obětovat MS vše. Mluvili jste někdo s např. Natovem jak to má? Když ho tolik lidí prosazuje. Vůbec nic proti Honzovi Natovovi nemám. Zapomeňte už na to a začněte jen fandit a kluky podporovat. To je jediné, čím jim pomůžete. Kecama ne!!!

  • presne napsal:

    PALEC HORE! 😀

  • Rukahore2 napsal:

    Skaaaaaaaaaaaaap !

  • Milan napsal:

    Mlč a šoupej nohama mladej. Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas. Jak píše kolega Zkrat nahoře, jsi zvláštní v kabině jako Krbec

  • dudacek napsal:

    Řekněte všem co znáte a sem ještě nenapsali nějakou pí……, že mají možnost.

Napsat komentář

*