12. 9. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace zbrojí. Švýcarský realizační tým posílil Jussila, Nory zase Göransson

 



Turnaj 4 zemí, který se o následujícím víkendu uskuteční v norském Oslu, bude významný pro dvě velké florbalové osobnosti. Esa Jussila, dlouholetá opora finské reprezentace, zažije premiéru na lavičce švýcarského národního celku, který vede jako hlavní kouč jeho krajan Petteri Nykky. Realizační tým Norska zase posílil švédský kouč Kent Göransson.

Jussila dlouhou dobu patřil do finského reprezentačního výběru. Zúčastnil se hned 7 světových šampionátů, na kterých odehrál 40 zápasů, v roce 2008 a 2010 slavil zlato. Část kariéry strávil i pod Alpami, minulou sezonu nastupoval za Wiler a nyní kývl na nabídku stát se členem realizačního týmu Švýcarska.

Svůj trenérský štáb vyšperkovalo také Norsko. Seveřané by rádi na nadcházejícím šampionátu ve Švédsku ještě vylepšili svůj loňský výsledek, kterým bylo 5. místo.

Pomoci by jim k tomu měl i Kent Göransson, jenž má za sebou také působení (i když nepříliš úspěšné) u švédského reprezentačního celku, se kterým byl v letech 2008 a 2010 pokaždé stříbrný.

Göransson bude u týmu působit společně s hlavním koučem Johnym Petersenem, který Nory dovedl na minulém MS na 5. místo na úkor 7. Čechů.

Turnaj 4 zemí se v Oslu sice obejde bez účasti českého týmu, domácí florbal na něm přesto bude mít zastoupení. Zápasy totiž bude pískat také nejlepší duo tuzemských rozhodčích Petr Černý a Jiří Janoušek!


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*