14. 9. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Národní tým sehrál na soustředění v Berouně unikátní exhibici proti neslyšícím

 



Reprezentanti si z dnešního dílu soustředění v Berouně odnesli ojedinělou zkušenost. Nastoupili totiž k exhibici proti národnímu výběru neslyšících a 2 třetiny odehráli se špunty v uších. Tým neslyšících dostal pozvání od trenérů mužské reprezentace, aby přijel a změřil síly se svěřenci Radima Cepka. Ti nakonec zápas na 3×10 minut vyhráli 9:0.

Ovšem neslyšící nehrají vůbec špatně. Poprvé se jejich výběr reprezentantů České republiky představil na běžném turnaji v pražských Kunraticích v červnu letošního roku a hned to byla premiéra úspěšná, tým vybojoval 2. místo. V průběhu léta pak absolvoval další turnaje a dotvářela se tak základní kostra týmu.

Na další výraznější úspěch už však neslyšící nedosáhli. Rozhodně zajímavé pro ně bylo srovnání s extraligovým týmem Liberce na turnaji v Ostravě. Odešli sice poraženi 2:8, ale zcela jistě zanechali pozitivní dojem před slušně zaplněnými ochozy. Zápasu se zúčastnil výběr 17 neslyšících z celé republiky, které vedl jinak trenér Bohemians Jiří Uher. Jeho syn, útočník extraligového Chodova, je rovněž neslyšící.

Utkání s českou reprezentací se hrálo na 3×10 minut a bylo trochu ozvláštněno. Čeští reprezentanti totiž odehráli 2 třetiny se speciálními špunty do uší, aby se tak alespoň částečně vžili do podmínek, které jsou pro jejich soupeře zcela běžné. Zápas i tak skončil výsledkem 9:0 pro svěřence Radima Cepka.

Po exhibičním utkání ještě neslyšící absolvovali trénink pod vedením trenérů české reprezentace Radimem Cepkem a Zdeňkem Skružným. I to byla zcela jistě zajímavá zkušenost pro obě strany, protože komunikace probíhala přes tlumočníka do znakové řeči.

Neslyšící lvíčata čeká letos nová ligová soutěž a reprezentační soustředění. Projekty připravují Jan Crkovský, Marek Bednařík, Tomáš Hartinger, Jan Jindráček a člen komise a trenér české reprezentace Jiří Uher.

Florbal.cz s přispěním Jana Crkovského.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*