Vítkovice s Ostravou se utkají nejen o vládu nad krajským městem. Foto. Ladislav Káňa - FBC Ostrava
14. 12. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Extraliga žen je zpět, některé týmy čeká zápas o naději na play off

 



Mistrovství světa mužů skončilo. Florbalové dění se tak může pomalu vracet do normálu, o čemž svědčí také další kolo nejvyšší ženské soutěže. Po přestávce se začíná hodně zostra: o Židenicích a Liberci se dá říci, že hrají utkání o udržení naděje na postup do play off, čekají nás dvě pražská a jedno ostravské derby.

Program pátečního 13. kola Extraligy žen:

FBS Olomouc – K1 Florbal Židenice
18.30, SH TJ Spartak Přerov
Židenice vyráží za Olomoucí do Přerova a musí bít na poplach: prohra by jim notně zkomplikovala boj o play off. Olomouc si naopak může výhrou výrazně pomoci, při souhře ostatních výsledků by se mohla dostat také z osmého místa nahoru. Nesmírně důležité utkání celý páteční program otevírá a jako jediné startuje před sedmou hodinou večerní.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Crazy girls FBC Liberec
19.00, Sportovní areál Jičín
Prakticky totožná situace jako pro Židenice, platí také pro Liberec. Ten potřebuje nutně bodovat a proti Jičínu má dost možná jednu z posledních šancí, jak se ještě na poslední chvíli přihlásit do boje o play off. O motivaci mají mají jistě oba týmy, plné výrazných individualit, postaráno, vždyť poslední vzájemné utkání skončilo vysokým vítězstvím hostujícího Jičína.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
19.00, SH Jižní Město
Ostravské derby může ale nemusí napovědět o vítězi základní části, florbalistky Chodova se nicméně musí soustředit samy na sebe. Čeká je pražské derby s Bohemians a první vzájemné utkání naznačilo, že klokanky se velkých favoritek rozhodně nebojí. Na Jižním Městě se tak opět dá očekávat, že do zápasu dají úplně všechno.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Panthers Praha – Tatran Střešovice
19.30, Sport Centrum Hostivice
Středočeská Hostivice by mohla v pátek večer vidět nesmírně zajímavé utkání. Pro Panthers hovoří přeci jen zkušenější kádr, na druhé straně pak Tatran získal velkou vzpruhu v podobě brankářky Hany Ranochové. Oba týmy hrají o hodně. Vzhledem k losu by se Tatran mohl dostat do elitní osmičky, porážka a souhra ostatních výsledků by naopak do přímého boje o postup do play off zařadila také Panthers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Ivanti Tigers Jižní Město
20.00, Slavia VŠ Plzeň
Papírově jde dost možná o jediné utkání tohoto kola, které má v týmu Ivanti Tigers jednoznačného favorita. Pražanky by skutečně neměly připustit zaváhání, pokud ještě například chtějí soutěžit o třetí místo nebo chtějí mít dostatečný náskok před ostatními celky. První utkání skončilo vysokou porážkou Plzně, uvidíme, jaký reparát složí před domácím publikem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

1: SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
20.30, SC Dubina Ostrava
Druhé ostravské derby má jasně rozdány karty: Vítkovice musí bodovat naplno, aby mohly pokračovat ve stíhání zatím neohroženě prvního Chodova, Ostrava se podle slov trenéra Robenka cíleně připravuje na play off, když její naděje na první příčku klesla do roviny teorie. FBC vyhlíží návrat svých zraněných hráček, bude zajímavé sledovat, jak se v tomto ohledu projevila reprezentační přestávka.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*