4. 11. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Češi nakonec zažili radost, Švýcary zdolali po nájezdech

 



Reprezentace mužů obsadila v Schaffhausenu na turnaji Euro Floorball Tour konečné 3. místo. V neděli totiž porazila domácí Švýcarsko 5:4 po samostatných nájezdech. Turnaj vyhráli stoprocentní Švédové, kteří v duelu o prvenství zdolali Finsko 5:1.

Češi na konec náročného turnaje dokázali vyhrát. Nezabránil jim v tom ani skvělý Manuel Engel, který do Barákovy branky nastřílel hattrick. Po většinu utkání výběr Radima Cepka vedl.

Skóre otevřel Engel po 8 minutách, hned vzápětí ale odpověděl parádní trefou Vojtěch Skalík. A ještě před koncem třetiny stihl Patrik Suchánek odvážnou akcí v přesilovce strhnout vedení na českou stranu.

Ve 2. třetině Češi opět dokázali rychle odpovědět na Engelovu trefu. Minutu po vyrovnání vrátil Čechům vedení Ondřej Mikeš a v polovině zápasu se podruhé trefil za Hitzova záda Skalík.

Domácí celek poté zmobilizoval síly a v dalších minutách měl herně navrch. Nevyužil ale přesilovku a snížení se dočkal až na začátku 3. části opět po Engelově trefě.

Češi měli jedinečnou možnost definitivně svého soupeře zlomit v přesilovce. Jenže 6 minut před koncem početní výhodu nevyužili. Přišel proto trest v podobě vyrovnávacího gólu Riediho.

Na samostatné nájezdy se do české branky postavil Tomáš Kafka a všech 5 švýcarských pokusů zlikvidoval. Zaskvěl se především při Zürcherově zakončení, které zastavil na brankové čáře. Vítězný gól Čechů dal po bekhendovém blafáku Matěj Jendrišák.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vGukVEqOeKs&[/youtube]

Výsledek:
Švýcarsko – Česko 4:5sn (1:2, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Engel (Antener), 25. Engel (Antener), 43. Engel (Berry), 58. Riedi (Scalvinoni) – 10. Skalík, 15. P. Suchánek, 26. Mikeš (Zozulák), 34. Skalík (Jendrišák), rozh. náj. Jendrišák. Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 1933.

ČESKO
Barák (na nájezdy Kafka)

Deutsch, M. Podhráský
Jelínek, P. Suchánek
Šešulka, Sýkora
Křenek

Curney, Jendrišák, Skalík
Tokoš, Sladký, Pražák
Dóža, Mikeš, Zozulák
Valeš, Ondrušek

Švýcarsko
Hitz

Meister, Schneider
Graf, Joss
Garnier, Berry

Engel, M. Hofbauer, Antener
Friolet, Braillard, Dominioni
Riedi, Zürcher, Scalvinoni
Maurer, Gerber, Laely

Druhý dnešní výsledek:
Švédsko – Finsko 5:1 (1:0, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky:
16. Jirebeck, 47. Rudd (Stenberg), 48. Kanebjörk (R. Eriksson), 54. Nordgren (Sundstedt), 55. Malmström (J. Samuelsson) – 44. Koski (Ihme).


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*