Belgická brankářka Sielke Forment se raduje ze vstřelené branky. Foto: Flickr IFF
31. 1. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Proti Češkám budeme muset tvrdě pracovat, tuší belgická brankářka Sielke Forment

 



Belgické ženy zažívají v Gdaňsku premiéru na oficiální akci Mezinárodní florbalové federace. Ve svém prvním vystoupení značně potrápily Itálii, které nakonec podlehly 3:4. Brankářka Sielke Forment tuší, že v pátek čeká její tým proti Češkám těžká šichta, ale do budoucnosti hledí s optimismem.

Pro Belgičanky je kvalifikace prvním podobným měřením sil. „Samozřejmě, že se pokusíme v kvalifikaci uspět, dáme do toho všechno. Myslím si, že letos ještě pro nás bude nesmírně obtížné postoupit, ale odvedeme na hřišti sto procent a uvidíme, co to přinese,“ říká Forment pozitivně.

Jádro týmu tvoří hráčky, které mají zkušenosti s pozemním hokejem, je to něco, z čeho lze u florbalu těžit? „Je to pravda, ale florbal je jiný sport, samozřejmě, že nějaké základy můžeme použít,“ nepřikládá tomuto faktu velkou váhu.

Celkově ve čtvrtek šlo o šesté oficiální vystoupení belgického ženského týmu, dosud se čtyřikrát utkal s Francií a dvakrát s Rakouskem. Poprvé nastoupily Belgičanky k oficiálnímu zápasu 5. listopadu 2017 a podlehly Francii 2:5, hned napodruhé už ale remizovaly 3:3 s Rakouskem a v posledních dvou utkáních dokázaly porazit Francii 6:1 a 4:0. „Každá výhra vám vlije krev do žil a povzbudí vás, ukazuje to, že florbal v Belgii se zlepšuje,“ hodnotí Sielke Forment.

Jasno má také o tom, kde jsou silné stránky jejího týmu. „Myslím si, že naše síla spočívá v tom, že máme mnoho rozdílných hráček. Některé jsou dobrými střelkyněmi, jiné zase kvalitně brání. Takový mix z nás dělá nebezpečný a silný tým,“ popisuje.

Jejich první vystoupení proti Itálii přineslo možná nečekaně otevřený průběh. „Dostali jsme se do složité situace tím, že soupeř vstřelil úvodní dvě branky. Následně jsme vyrovnaly, což bylo super a každý v té chvíli chtěl vyhrát. Dali jsme do toho všechno a zkusili vyhrát, bohužel to nevyšlo. Ale myslím si, že je to jen těsná prohra a máme na čem stavět,“ bere si z porážky 3:4 to pozitivní.

V pátek čeká Belgičanky velká zkouška proti českým florbalistkám. „Budeme muset poctivě bránit a pracovat, pracovat, prostě tvrdě pracovat. Jenom tak se dostaneme ke střelám a gólům. Ale stejně jako v celé kvalifikaci, dáme do toho všechno, co v nás je,“ slíbila Sielke Forment.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*