Bude se moci Jan Pazdera v play off spolehnout na produktivní duo Jiří Curney & Jan Natov? Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB Bude se moci Jan Pazdera v play off opět spolehnout na produktivní duo Jiří Curney & Jan Natov? Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB
1. 3. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav načne jízdu za obhajobou proti Otrokovicím. Čeká nás v play off těžká práce, ví Jan Pazdera

 



Mladá Boleslav dokázala podruhé v řadě obhájit vítězství v základní části. Loňský šampion Tipsport Superligy tak vstupuje do play off jako největší favorit. I kouč Středočechů Jan Pazdera však ví, že je co zlepšovat. Zaskočit favorita by pak chtěli otrokovičtí Panthers, sedmý celek tabulky.

Mladoboleslavští letos nasbírali o pět bodů méně než v loňském ročníku. Přesto nakonec dosáhli na triumf v základní části. „Byla to pro nás jiná sezona než ty předchozí. Náš kádr prošel několika změnami a v kombinaci s rozsáhlou marodkou, která nás postihla na začátku sezony, jsme neměli povedený vstup do soutěže. Měli jsme tři ztráty s týmy mimo elitní čtyřku, to by se nám nemělo stávat,“ zhodnotil boleslavské výkony v dlouhodobé soutěži trenér Jan Pazdera.

Co se týče soubojů s týmy ze špičky, Boleslav dvakrát prohrála s Chodovem a jednou se Spartou. Naopak dvě vítězství zaznamenala s Vítkovicemi. „V této sezóně se ukazuje, jak je první čtyřka vyrovnaná. To se projevilo i na výsledcích vzájemných zápasů. Klíčovým pro prvenství v základní části byla zvládnutá prodloužení ve třech zápasech, které dospěly do nastavení. To, že jsme potřetí v řadě vyhráli základní část, je pozitivní. Naše ambice ale míří k obhajobě titulu. Víme, že nás čeká v play off hodně těžká práce,“ je si Pazdera vědom.

Právě duo Curney - Natov řídilo únorovou kanonádu do sítě Otrokovic. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB

Právě duo Curney – Natov řídilo únorovou kanonádu do sítě Otrokovic. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB

Právě duo Curney – Natov řídilo únorovou kanonádu do sítě Otrokovic. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MBStředočeši se mohli v základní části opřít o duo Jiří Curney – Jan Natov. Oba dva hráči překonali rekordní počin Patrika Dóži v počtu bodů ze sezony 2016/17. „Z rekordů obou kluků mám vekou radost. Je to odměna za jejich dobrou práci, kterou u nás dlouhodobě odvádí. Oba jsou výjimeční hráči a tým bude v play off jejich výkony potřebovat. Zároveň bude důležité, aby produktivita nebyla jen o Honzovi s Jirkou. Věřím, že se v play off budeme moct opřít o kvalitní výkony celého týmu,“ dodal Pazdera.

Boleslav se s otrokovickými Panthers ve stejné fázi soutěže střetla před třemi lety. Poslední vzájemný zápas se odehrál před třemi týdny a skončil vysokým triumfem Středočechů. Naproti tomu v úvodu ligového ročníku se Boleslav s pantery protrápila ke dvěma bodům. „Otrokovice mají výborného brankáře a dokáží disciplinovaně bránit. V útoku pak spoléhají na rychlý brejk a několik individualit, které v kádru mají. Výsledek 16:2 byl ovlivněn tím, že za Otrokovice nechytal brankář Michajlovič. Otrokovický zisk bodu za prohru v prodloužení v prvním zápase sezony vychytal právě Michajlovič,“vyzdvihl Pazdera otrokovického gólmana.

Otrokovičtí jsou rádi, že počtvrté v řadě postoupili mezi elitní osmičku. „Naším cílem byl postup do play off, což se podařilo. První polovina soutěže byla poznamenána četnými zraněními a hodně jsme se trápili. V posledním zápase první části v Liberci jsme se zlepšili a podařilo se odehrát druhou část soutěže celkem dobře. Díky tomu jsme postoupili do play off,“ ohlédl se za letošní sezonou v Tipsport Superlize lodivod Panthers Michal Kvapil.

Lukáš Pešat v souboji s Milanem Tomašíkem. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB

Lukáš Pešat v souboji s Milanem Tomašíkem. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB

Před třemi lety Otrokovice proti Boleslavi neuhrály ani jeden bod. Kouč Kvapil uvedl, co je potřeba k tomu, aby si Panthers vedli o něco lépe. „Boleslav je opět velkým favoritem nejen série, ale i na titul. Má silný tým, a proto vyhrála základní část. My musíme důkladně a zodpovědně bránit a hrát trpělivě,“ nastínil recept k úspěchu. Tím by mohly být také výkony Lukáše Pešata, nejlepšího hráče panterů. „Lukáš je pro tým užitečný. Ukázalo se to, když byl zraněný. Na pozici centra nemáme moc hráčů a právě on je pro tento post optimální. Umí řešit brejkové situace a rozhodovat závěry zápasů,“ dodal Kvapil.

Zápasy v základní části:

Panthers Otrokovice – Florbal Mladá Boleslav 4:5 (2:1, 2:1, 0:2 – 0:1) po prodl.
Branky: 6. Kostka (Petřík), 11. Kvapil (Pešat), 27. Volek (Pešat), 33. Vykopal (Volek) – 3. Ekl (Tomašík), 40. Tomašík (Jelínek), 44. Natov (Curney), 55. Jelínek (Natov), 63. Curney (Natov). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:2. Diváci: 326.

Florbal Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice 16:2 (4:0, 6:0, 6:2)
Branky: 1. Natov (Curney), 8. Novotný (Tomašík), 14. Tadeáš Chroust (Novotný), 20. Tadeáš Chroust (Curney), 24. Pluhař (Bína), 26. Pluhař (Gruber), 30. Natov (Zakonov), 30. Tomašík (Novotný), 34. Natov (Curne), 39y. Natov (Curney), 44. Tomáš Chroust (Zakonov), 45. Kostka (vla.), 49. Natov (Curney), 55. Tomašík (Novotný), 56. Curney (Natov), 59. Höffer (Jelínek) – 53. Kittel, 59. Pešat (Zapletal). Rozhodčí: Müller a Novosad. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 285.

Top 5 hráčů Boleslavi:

1. Jiří Curney 87 (35+52)
2. Jan Natov 76 (49+27)
3. Milan Tomašík 29 (12+17)
4. Josef Pluhař 26 (9+17)
5. Jakub Bína 23 (18+5)

Top 5 hráčů Otrokovic:

1. Lukáš Pešat 32 (10+22)
2. Petr Kittel 22 (17+5)
3. Marek Zapletal 22 (12+10)
4. Ladislav Gál 21 (8+13)
5. Matěj Kostka 19 (12+7)

Program série:

2. 3., 19:30 Florbal Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice (MSH Mladá Boleslav)
3. 3., 17:00 Florbal Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice (MSH Mladá Boleslav)
9. 3., 18:00 Panthers Otrokovice – Florbal Mladá Boleslav (Městská hala Otrokovice)
10. 3., 18:00 Panthers Otrokovice – Florbal Mladá Boleslav (Městská hala Otrokovice)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*