28. 11. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci čeká v prosinci soustředění. Pozvánku dostala i dvojice z Otrokovic

 



Národní tým bude v prosinci vylaďovat formu. Svěřenci Radima Cepka a Zdeňka Skružného se sejdou v Ostravě a absolvují 4denní soustředění. A protože většina evropských soutěží běží dál i během světového šampionátu žen, sestavovali koučové výběr pouze z české extraligy. Jedinou výjimkou je Patrik Suchánek ze švédského Dalenu.

Ten totiž nemá v době reprezentačního srazu na programu žádný ostrý duel, a tak může na soustředění, které se bude konat od 12. do 15. prosince v Ostravě, dorazit i šikovný zadák.

Nominace skýtá i některá překvapivá jména. Poprvé od loňského mistrovství světa se do reprezentace vrací Aleš Jakůbek, od nové sezony obránce brněnských Bulldogs. „Aleš nikdy neřekl, že v reprezentaci končí,“ potvrdil Radim Cepek Jakůbkova slova o tom, že reprezentační kariéru ještě nezabalil.

Cepek byl prý s Jakůbkem v kontaktu od samého začátku. „Když jsme byli se Zdeňkem Skružným zvoleni do funkce reprezentačních trenérů, prohlásili jsme, že budeme mluvit se všemi hráči i z minulého období. To samé proběhlo i s Alešem,“ objasnil celou situaci.

V nominaci na soustředění se objevil také Lukáš Uhrinovský z Otrokovic, jehož do reprezentace katapultovaly skvělé výkony z úvodu sezony, z Panthers byl povolán i gólman Radovan Michajlovič. Vedle osvědčených jmen dostali pozvánku také oba bratři Chroustové, jejich spoluhráč z Mladé Boleslavi, brankář Lukáš Bauer, v týmu je opět i navrátilec po zranění Milan Garčar z Tatranu.

A pro nadcházející akce by se v týmu mohli objevit i další nováčci. Mluví se například o Filipu Ullmannovi, jenž se začíná prosazovat ve švédském Caperiu.

Na prosincový sraz však nominován být nemohl, jelikož, jak už bylo zmíněno, ostatní evropské soutěže svůj program nepřeruší. „S Filipem jsme mluvili od samého začátku. Ve chvíli, kdy se ve Švédsku uchytí a prosadí se v týmu, budeme přemýšlet o tom, že ho pozveme na nějakou akci. I nadále s ním budeme v úzkém kontaktu, abychom věděli, jak se mu daří a jak se cítí,“ okomentoval Cepek možnou nominaci Filipa Ullmanna.

Na sraz dorazí i Milan Tomašík, jenž se zotavuje ze zranění kolene, které si přivodil na letošním Czech Open. „Milan projevil zájem přiletět a absolvovat s námi tuto akci, aby byl i nadále v kontaktu s dalšími hráči reprezentace,“uvedl Radim Cepek pro stránky České florbalové unie.

Nominace na soustředění v Ostravě (12. – 15. prosince):
Brankáři:
Lukáš Bauer (Boleslav), Radovan Michajlovič (Otrokovice), David Rytych (Bohemians).
Obránci: Marek Deutsch, Milan Garčar, Michal Podhráský (všichni Tatran), Jan Jelínek, Lukáš Veltšmíd (oba Vítkovice), Aleš Jakůbek (Brno), Patrik Suchánek (Dalen/Švéd.), Tomáš Sýkora (Chodov).
Útočníci: Matěj Jendrišák, Ondřej Mikeš, Tom Ondrušek, Petr Pražák (všichni Chodov), Jiří Curney, Tadeáš Chroust, Tomáš Chroust (všichni Mladá Boleslav), Lukáš Uhrinovský (Otrokovice), Radek Valeš (Liberec), Marek Vávra (Tatran), Martin Zozulák (Pardubice), Zdeněk Žák (Vítkovice).


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*