Pavla Kajfoszová posílí prvoligový Třinec. Foto: FBC Ossiko Třinec
14. 8. 2019 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

SUPERPOSILA PRO TŘINEC: Tamní FBC získalo bývalou kapitánku Ostravy Kajfoszovou

 



V 1. lize žen se bude prohánět velmi zajímavé jméno. Třinec totiž posílí dnes již bývalá kapitánka FBC Ostrava Pavla Kajfoszová. Odchovankyně florbalu ve Frýdku-Místku tak bude po svém doléčení působit v týmu společně se svým manželem, který Třinec vede jako trenér.

Obránkyně Kajfoszová před lety využila spolupráce mezi FBC Ostrava a Frýdkem-Místkem a ještě pod dívčím jménem Nguyenová postupně stoupala v hierarchii ostravské organizace až se dostala na pozici kapitánky extraligového týmu. Současně také patřila do širšího kádru ženské reprezentace pod trenérem Miroslavem Janovským, ačkoliv do soutěžního zápasu národního týmu nenastoupila.

Největšího úspěchu tak nakonec dosáhla letos v lednu, když s ženami FBC získala Pohár České pojišťovny. Nyní by měla být oporou Třince, nejdříve ale musí doléčit koleno zraněné při finále letního Ostrava Cupu.

Trenér Jiří Kajfosz se těší, že obránkyně odvede práci nejen na hřišti, ale také v kabině. „S Pájou k nám přicházejí obrovské zkušenosti, kterých v ženském florbale stále není dostatek. Její obrovský přínos vnímáme nejen na hřišti, ale také v kabině,“ řekl na adresu nové posily třineckého týmu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*