Zaplněná pražská O2 arena. Foto: Martin Flousek, Český florbal
11. 9. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Superfinále se vrátí do Prahy, Ostrava ale o elitní florbal nepřijde

 



Už v sobotu odstartuje 27. sezona tuzemské nejvyšší florbalové soutěže. Kromě superligy se mohou čeští diváci těšit na návrat Poháru mistrů, který se v České republice uskuteční po čtyřech letech.

Návrat superfinále do O2 areny

Ostrava si užila dva ročníky a nyní se superfinále vrátí do Prahy. Mistrovské tituly si mezitím připsaly Mladá Boleslav a domácí Vítkovice. Vyvrcholení nejvyšší tuzemské soutěže je na programu v průběhu dubna 2020.

Celkově už půjde o osmý ročník akce, která se poprvé uskutečnila v roce 2012. Mezi muži kralují superfinálovému klání Vítkovice. V osmileté historii získaly už tři tituly, dva triumfy mají na kontě Tatran a Chodov a jednou se šampiony stali hráči Mladé Boleslavi.

Pohár mistrů v Ostravě v podobě Final Four

Superfinále se přesune do Prahy, Ostrava ale o porci elitního florbalu nepřijde. 11. a 12. ledna se na Porubě uskuteční Pohár mistrů, který se naposledy v Česku konal v roce 2015. Tehdy akci hostila Mladá Boleslav.

Soutěž mezitím prošla obměnou a hraje se systémem Final Four. V ostravské RT Torax areně se tak o trofej poperou mistr Švédska, Finska, Švýcarska a Česka a Vítkovice požene vpřed domácí publikum. Los Poháru mistrů je na programu 26. září.

Finále poháru v Karlových Varech

Pouze pár dnů po Poháru mistrů se uskuteční další významná akce. 21. ledna budou Karlovy Vary hostit finále Poháru Českého florbalu. Pohárový triumf obhajují Pardubice. Soutěž už má za sebou skupinovou fázi, ze které se poroučely Sparta, Liberec, Vinohrady nebo Hattrick Brno.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*