Denisa Billá prožije první soutěžní zápas za Tatran proti Ivanti Tigers. Foto: Tatran Střešovice
14. 9. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Billá, Jarolímová a Žůrková se v debutu postaví proti svým, láká zápas pod širým nebem

 



Hned první kolo nejvyšší ženské soutěže nabídne několik zajímavých duelů. Denisa Billá se ve své obnovené premiéře za Tatran postaví Ivanti Tigers, pod širým nebem se utkají pražské týmy Bohemians a Panthers, v Liberci pak domácí Crazy girls vyzvou Olomouc a kolo skončí soubojem Chodova s Jičínem, přičemž v dresu Pražanek se znovu představí dvojice Jarolímová – Žůrková.

Program 1. kola Extraligy žen:

FBC ČPP Ostrava – K1 Florbal Židenice
Sobota, 17:00, ČPP Aréna Ostrava
Novou sezonu zahájil duel Ostravy s Židenicemi, který má jasného favorita. Domácí FBC se ale musí mít na pozoru, Židenice jsou dlouhodobě schopny odehrát proti zřejmým papírovým favoritům zajímavé zápasy, o čemž se v minulých dobách přesvědčil prakticky každý tým z elitní čtveřice. Domácí by ale nakonec měli potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – Tatran Střešovice
Sobota, 17.30, SH Jižní Město
Druhý zápas přinese první velký návrat v tomto kole: Denisa Billá se totiž v obnovené premiéře za Tatran představí proti Ivanti Tigers, tedy týmu, s nímž v průběhu let a pod rozličnými názvy oslavila své největší florbalové úspěchy. Pro oba týmy se bude jednat o nesmírně zajímavé úvodní střetnutí v novém ročníku, když oba jsou tak trochu pasovány na „černé koně“ soutěže.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
Sobota, 18.30, SC Dubina Ostrava
Brněnské Bulldogs se po dlouhých letech snažení konečně dočkalo extraligy a prožije tu nejtěžší možnou premiéru: na domácím hřišti šampionek posledních dvou ročníků. Vítkovice opět prošly určitou proměnou, pro hráčky Bulldogs může hrát například počáteční nadšení z nejvyšší soutěže, přesto by postupem času měly Vítkovice potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – Panthers Praha
Neděle, 12.30, Centrální tenisový dvorec na Štvanici
Centrální dvorec tenisového areálu Štvanice sice již dlouhou dobu neslouží svému původnímu účelu, přesto v krátké době podruhé za sebou ožije. Po MMA galavečeru organizace Oktagon se nyní na už tradiční zahájení sezony pod širým nebem chystá Bohemians. V ženském extraligovém utkání vyzve Panthers, které jsou podle nás papírovým favoritem. Je ovšem zřejmé, že domácí elitní florbalistky budou chtít získat tři body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FBS Olomouc
Neděle, 15.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Oba týmy v létě prošly zásadními změnami v kádru, když ztratily své klíčové hráčky. Především pro domácí Liberec, který se nebude moci spolehnout na ani jednu hráčku z trojice Mlejnková – Koníčková – Leierová to bude zajímavé zjištění toho, jak na tom je v úplně nové éře. Podobně na tom bude Olomouc, který v týdnu podlehla v pohárovém utkání Bulldogs Brno.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 2 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.15, SH Jižní Město
Na trase Jičín -> Chodov proběhl jeden z největších přestupů léta, když svůj návrat na Prahu 11 oznámily Anet Jarolímová s Gabrielou Žůrkovou. Obě se hned v prvním utkání postaví svému bývalému klubu, který nezahálel a opět dokázal přivést zajímavá jména. Obě elitní florbalistky jsou ale svým způsobem nenahraditelné, proto také pro Jičín platí to, co v předešlém duelu Liberce s Olomoucí: je to pro něj zajímavý test toho, jak na tom nyní bude, ačkoliv hned na začátek bude stát jednomu z nejtěžších možných soupeřů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*