Chodovští florbalisté v derby dominovali. Foto: Martin Flousek, www.xflorbal.cz Chodovští florbalisté v derby dominovali. Foto: Martin Flousek, www.xflorbal.cz
19. 11. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov ovládl televizní derby, Bohemians díky mohutnému finiši zdolali v Edenu Liberec

 



Bohemians v dohrávce 11. kola superligy porazili v pražském Edenu Liberec 7:6. Utkání hrané před 612 diváky se však nevyvíjelo pro klokany dobře. V 19. minutě domácí prohrávali 1:4. Duel ale nakonec dokázali obrátit. V televizní předehrávce 12. kola triumfoval Chodov, který porazil Spartu jednoznačně 7:1.

Florbalisté Chodova měli od začátku zápas se Spartou pod kontrolou. Ve třetí minutě otevřel skóre Martin Koutný, po první třetině to bylo 3:0 pro domácí a definitivní potvrzení chodovského triumfu pak přišlo ve třetí části.

„Dnes jsme strašně chtěli vyhrát a na naší koncentraci na startu zápasu to bylo vidět. Když jsme měli vývoj, tak se nám pak hrálo dobře a perfektně jsme plnili pokyny. A když bylo nejhůř, byl za námi výborný Rebro,“ uvedl po zápase kouč Chodova David Podhráský.

„V první třetině nám tři góly Chodova sebraly možnost hrát naši hru. Ve druhé části se nám kvůli špatnému sebevědomí v zakončení zavřela možnost reagovat na průběh utkání. Věřím, že se jako tým nastartujeme k vítězným výkonům,“ reagoval na teprve druhou porážku v sezoně sparťanský trenér Ondřej Kašpárek.

V Edenu před skvělou kulisou sice šli Bohemians jako první do vedení zásluhou Patrika Kielera, Liberec ale následně vsítil čtyři góly v řadě a domácí byli jako opaření. A když ve 29. minutě zvýšil Adam Balatka na 5:2, vypadalo to s klokany, kteří se ne a ne prosadit, dost špatně.

Jakub Buršík se pokouší zdolat obranu Liberce. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Jakub Buršík se pokouší zdolat obranu Liberce. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Obrat nastartoval svou druhou trefou v utkání Patrik Kieler a o chvíli později srovnal Patrik Šebek. Liberec dokázal ještě jednou odskočit, ovšem úplný závěr střetnutí patřil domácím.

Po dlouhém výhozu brankáře Michala Kotoučka Kieler oklamal svým pohybem brankáře Liberce, zasunul míček do prázdné branky a zkompletoval hattrick. Minutu před koncem rozveselil fanoušky zelenobílých Matyáš Krebner. Střelou z výběhu poslal míček do sítě a rozhodl o třech bodech pro Bohemians.

Pondělní superligové výsledky:

FbŠ Bohemians – FBC Liberec 7:6 (2:4, 1:1, 4:1)
Branky: 3. Kieler (Kuncman), 20. Krebner (Zezulka), 39. Forman (Krebner), 48. Kieler (Cabejšek), 49. Šebek, 58. Kieler (Kotouček), 60. Krebner (Forman) – 6. Kroupa (Šoltys), 10. Valeš (Klucho), 15. Lhota (Kopecký), 19. Lhota (Ferdan), 29. Balatka, 53. Valeš (Kološ). Diváci: 612.

Florbal Chodov – Sparta Praha 7:1 (3:0, 0:0, 4:1)
Branky: 3. Koutný (Ondrušek), 11. Krbec (Mikeš), 19. Ondrušek (Mich. Rebro), 42. Mikeš (Krbec), 56. M. Vávra, 56. Matejčík, 57. Koutný (Řezáč) – 60. Ujhelyi (Zouzal). Diváci: 297.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*