Daniela Frantíková nahradila v původní nominaci Veroniku Enenkelovou. Foto: Martin Flousek, Český florbal Daniela Frantíková nahradila v původní nominaci Veroniku Enenkelovou. Foto: Martin Flousek, Český florbal
11. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Frantíková zvládla závod s časem. Vyšlo to tak akorát, jsem moc ráda, že tady můžu být, raduje se

 



S nadsázkou lze říci, že Daniela Frantíková zvládla nejtěžší zápas již před mistrovstvím. V ligovém zápase na začátku listopadu proti FBC Ostrava se totiž zranila a přímo na halu pro ni musela přijet sanitka. Přesto pracovala na tom, aby si na šampionátu zahrála, a nakonec se jí to s pomocí fyzioterapeuta Jana Šimona podařilo.

Daniela Frantíková tak může ve Švýcarsku prožít premiéru na seniorském šampionátu. „Pocity jsou skvělé, musím říci, že nálada je výborná,“ pochvalovala si. „Sešly jsme se tady skvěle připraveny, atmosféra je super a zatím se mi tady moc líbí,“ popisovala po úvodním utkání na turnaji.

Ještě před Frantíkovou se zranila také Veronika Enenkelová a chodovská florbalistka věděla, že je první náhradnicí. „Hned po zranění jsem začala spolupracovat s Honzou Šimonem, naším fyzioterapeutem a dělali jsme společnými silami vše proto, abych případně byla schopná nastoupit za Veroniku Enenkelovou, kdyby se nestihla uzdravit ona,“ prozradila. „Hned od začátku jsem se snažila nějak rozhýbat a zapojit se. Mistrovství světa je pro hráče to nejvíc, čeho může dosáhnout, takže jsem věděla, že prostě udělám všechno a buď to vyjde nebo ne. Kdyby to nevyšlo, tak by to prostě nevyšlo, ale teď jsem ráda, že tady můžu být,“ usmívala se.

Přesto to působí až neuvěřitelně: utkání s Ostravou sledovala od svého zranění v bolestech, jeho konec ani neviděla, protože pro ni do ČPP Arény přijela sanitka. Od té doby nehrála, nicméně ve dvou skupinových zápasech patřila do základní sestavy. „Myslím si, že jsme s Honzou odvedli dobrou práci a jsem schopná hrát,“ říká Frantíková.

Sama ale ví, že vyhrála závod s časem, svou roli hrál i posun šampionátu směrem k Vánocům. „Vyšlo to tak akorát, tip ťop, kdyby byl šampionát o týden dříve, tak by to asi nebylo úplně dobré, ale takto je to v pohodě,“ děkuje Šimonovi.

„S holkama i realizákem se znám, byla jsem na kvalifikaci, na turnaji EFT v Praze a na soustředěních, řeknu, že realizační tým se o nás stará perfektně, jsme dobrá parta. Doufám, že to všechno společně přetavíme v něco cenného,“ plánuje.

Po šampionátu se naplno vrátí také do nejvyšší soutěže. „Po mistrovství se normálně zapojím na Chodově a budu hrát,“ prozrazuje, že není cíleně uzdravená pouze pro šampionát.

O svých cílech má jasno. „Co se týče osobních cílů, tak když se dostanu na hřiště, tak být jistá v rozehrávce, v obraně a podporovat holky v útoku, když na hřišti nebudu, tak prostě podporovat holky a snažit se vytvářet pozitivní atmosféru,“ bere obě případné role.

Ohledně týmových cílů ale zůstane tajemná. „Týmové cíle máme nastaveny, takže my je víme,“ usměje se Daniela Frantíková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*