25. 2. 2011 Superliga (27) KOMENTÁŘŮ

Možná budou padat tresty. Jaké mohou být?

 



Případ podezřelých sázek u utkání Future s Libercem nabírá na obrátkách. Co to ale může znamenat pro hráče nebo klub při prokázání viny? Mohou padat hodně vysoké pokuty i vyloučení z činnosti ve florbale.

Disciplinární komise České florbalové unie by měla obdržet podnět pro zahájení disciplinárního řízení. „Komise se seznámí s dostupnými informacemi a ve spolupráci se sázkovými kancelářemi a Policií ČR celý případ prošetří. V tuto chvíli by bylo nezodpovědné spekulovat o výsledku vyšetřování,“ vysvětlil šéf disciplinární komise Tomáš Březina.

Disciplinární řád ČFbU myslí na tresty jak pro jednotlivce, tak i pro celé kolektivy. Pamatuje na to v bodě 4. příkladového sazebníku trestů za disciplinární provinění kolektivů.

Do této kategorie spadá úmyslné ovlivňování výsledku utkání více hráči, trenérem nebo funkcionářem oddílu či družstva, sabotování hry, sázka na výsledek utkání, nehlášení pokusu o ovlivňování výsledku, podplácení hráčů soupeře i vlastních, rozhodčích nebo jiných funkcionářů, sliby úplaty a jiná jednání narušující regulérnost soutěže.

Pokud by bylo někomu prokázáno právě výše uvedené provinění, trest může mít ve své maximální výši tuto podobu: VYLOUČENÍ DRUŽSTVA ZE SOUTĚŽE A FINANČNÍ POKUTA AŽ 250 000 KORUN.

Stejně tak pamatuje disciplinární řád ČFbU i na jednotlivce, a to v bodě 8. příkladového sazebníku trestů za disciplinární provinění jednotlivců (hráči, trenéři a funkcionáři).

Do této kategorie spadá úmyslné ovlivňování výsledku, sabotování hry, přijetí, předání, příslib nebo pokus o úplatu nebo jiných výhod za účelem ovlivnění výsledku utkání, sázka na výsledek utkání, jehož se účastní, nehlášení pokusu o ovlivnění výsledku.

V tomto případě by mohl být trest pro hráče, trenéra či funkcionáře také tvrdý. Zde může být trestem v závažném případě i VYLOUČENÍ Z ČINNOSTI VE FLORBALE.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • rhem napsal:

    bylo by škoda vyloučit celý tým ze soutěže, radši přísněji potrestat toho kdo je za sázení zodpovědný, nebo přímo se toho neúčastnil, ale věděl o tom…

  • press napsal:

    Už toho nesmlysleného a ničím nepodloženého strašení těch kluků nechte a konečně si přiznejte i ten druhý názor na věc, že FUTURE mohl prohrát taky klasickou sportovní cestou!:-). Kolik ještě FORTUNA nasype peněz do této nesmyslné „marketingové kampaně“?:-). Co na to redakce? Není na čase napsat taky článek z druhého břechu aby se potvrdila nezaujatost a vyváženost celého serveru florbal.cz ?

    • Václav Kaplický napsal:

      hmmmmm….taky mám ten pocit, že někteří písálkové svým „kladivem na čarodějnice“ mají za úkol spíš rozhodit kluky z SSK Future před blížícím se play off než zajistit objektivitu případu…

  • King Kong napsal:

    Přesně, už dost !!! Zatím tady nikdo nemá důkazy a furt tady špiníte tým a lidi kolem . Až budou ňáký důkazy , tak špiňte , už toho je dost !!!

  • libor napsal:

    To teda..kolik vám Fortuna za takový článek dala? Tímhle vším dáváte najevo že jste přesvědčeni o tom, že to kluci z Future prodali. Fortuna má pouze podezření, které vlastně bylo ale zapříčiněné nesmyslným kurzem. Když vypíšou takový kurz tak se nemůžou divit, že lidi vymýšlejí různé cesty jak vsadit co nejvíc peněz. Chyba Fortuny teď hází tmavý stín jak na klub Futuru tak i na celou soutěž. A Šuman to jen celé podporuje. Hnůj!

  • press napsal:

    Já být na místě těch kluků podám trestní oznámení minimálně pro hanobení dobrého jména, pomluvu, cokoliv…divím se jim že to ještě neudělali. Včetně tady toho serveru pokud pánové z florbal.cz nehodlají jako správná redakce minimálně poskytnout prostor i protistraně! to uže je hodně na hraně co se tady děje! Pánové uvědomte si to! Sice to jsou často studenti ale plnoletí a toto klidně provést mohou..

  • alan říka napsal:

    myslím si že de o to že by to mohl udělat future schválně. Také si vem te rivalitu mezi kluby sparta a future. Future mohl zařídit postup Liberci tím že prohraje a pak sparta prohraje s Libercem ale tenhle rok bych to už neřešil sparta ani liberce nemaj jystí postup jelikožkdyž vyhrajou výtkovice o 5 golu a sparta o 4 tak má postup v kapse nechal bych tu aféru být stejnak tomu nevěřim mže by to ho kluci z fučru byli scopní

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Tyto konspirační teorie mě dokážou vážně rozesmát:D Navíc flrobal.cz celou dobu píše nestraně a nikdo z redakce nenapsal, že je někdo vinen , nebo nevinen. Píše se tu o hlavním podezřelém a to je Future, bez debaty!

  • napsal:

    Snad doprčic existuje něco jako video záznam z utkání?Tam bude snad vidět jestli byl Liberec lepší opravdu ,nebo za pomoci“sázek“..a souhlasím, jako nezaujatost Florbalu.cz mi připomíná nezaujatost jistých mr.ek mediálních, kteří nadržují té nebo oné politické straně.Novinky.cz a podobný srá.i..Nebo deník Sport ,který je tak nezávyslí,že vychvaluje neustále Spartu a podvod sparty se přešel jen tak malým článkem.

  • Tim napsal:

    Trošku odlehčím..Nezdá se vám,že letošní rok co se sportu týká?je nějak divokej?
    Registrace v hokeji odečet bodů, podvod sparty při reprezentační akci atd.A ve florbale Kauza Tatran teď kauza Future.

    • alan říka napsal:

      jo to se mi zdá taky jaqko by se pán bůh zbláznil pokavad je future vinen tak ať s tím něco disciplinárka konečně udělá a nevim jestli je nějakej videozáznam ale zdá se m tele sportovní rok nějak podezřelej

  • realita napsal:

    Uz to tady ctu druhej den a pomalu me to zacina prudit. Neverim tomu ze to Future takhle okate prodalo, resp si proti sobe vsadilo takovej balik. Ty kluky znam dost dobre na to aby se to dalo realne udelat. Jirka by nic takovyho nedopustil. Na druhou stranu nalejme si cisteho vina. Mnoho florbalistu sazi, jak na sebe tak proti, tak i na ostatni zapasy v kole. Je to ale bezna praxe, ne ovlivnovani zapasu. Jsme poloprofesionalove, nedostavame za to ani korunu, tak proc bych si na sebe nevsadil ?? Tomu se rika motivace. Kdyz vim ze nebudu hrat, nebo ze mame dost zranenych a pravdepodobnost ze prohraju je vysoka, tak proc si nevsadit na soupere ?? Bezna praxe. Kdyz uz hrajem tu extraligu a mame moznost tak proc si trochu nevydelat. Tak to je a bude vzdycky. Cekam tu hanlivy reakce, ale ty nic nezmeni na tom ze je tohle proste realita. Podepsat se bohuzel nemuzu. S pozdravem XY

    • Looky napsal:

      Tak je trochu neco jineho vsadit na sebe a proti. Ze clovek vsadi na sve vitezstvi by uprimne nikomu vadit nemelo (i kdyz to predpisy asi zakazujou), nebo vadi snad, ze hrac se bude vic snazit?

      Vsadit proti svemu tymu, kdyz jsem zraneny a nehraju – no, budiz…

      Ale vsazit proti svemu tymu, kdyz jsem na soupisce a hraju nebo teoreticky muzu naskocit do zapasu – to uz je za hranou. Jit do zapasu s tim, ze prohraju… kdo tohle dela si nemuze rikat sportovec!

      • cirkus :) napsal:

        Nemuže si říkat sportovec ?? Co to je za blbost, sportovce z tebe dela to že si vsadis i když bys němel 😀 😀 jsi k smíchu…. hele florbal nehraje jeden hráč pokd sis nevšiml, tak mi řekni jestli by jeden hráč dokázal ovlivnit zápas aby to nebylo okaté ??? A pokud by to ovlivnil celej team tak neveřim tomu, že by to nevyplulo na povrch…. tohle co tu každej tvrdí jsou jen kecy a tlachání…

        • Looky napsal:

          A když si takhle proti sobě vsadí třeba půlka týmu, to myslíš taky neovlivní jejich nasazení a výsledek? Nebo si mezi spoluhráči ověřujes, kdo ještě další má vsazeno na soupeře? A co myslíš, že by řekli diváci, že hráči mají vsazeno proti sobě, budou chodit fandit? A myslíš, že může být pro děti sportovním vzorem někdo, kdo vsází proti sobě?

          Sport je snad o tom, jít do zápasu namotivován uhrát co nejlepší výsledek, i když jsem sebevětší outsider. Vsazením proti sobě se motivace rozhodně nezvýší… Když čtu takový názory, že vsadit proti sobě je normální, tak jsem pro, ať se i díky této kauze na sázení hráčů pořádně posvítí a takoví hráči nemilosrdně z ligy vyhodí… pak ať si sázejí, jak chtějí…

          • cirkus :) napsal:

            Chlape kdyby si proti sobě vsadila pulka teamu jak myslíš, že by zápas vypadal ?? Kolik lidí by to vědělo ?? A v takovehle situaci když se to dá čekat, by si vsadil jen bezmozek. Jelikož by to napadlo každeho při takovem kurzu 😀 😀 Vzorem pro děti ?? Myslim, že ovlivnování zápasů je i hodně ve fotbale a že byk němu i nadále deti nevzhlíželi ?? nevim no 🙂

            Florbal neni profesionální sport a to že jsou hráči napadáni bez argumentu na základě nepodložené skutečnosti je smešné…. tomuhle říkáš sport, motivace ne bo třeba cirkus, ubohost …. A to co ty píšeš o sportu je možná tak pohádka kterou napsal komunista, tkhle už to dávno není a to sám víš 😀

            P.S. nikdo neřekl, že vsadit proti sobě je normální 😀 😀

  • FE napsal:

    Důležité je říct, že v ohrožení jsou všichni hráči FE (tedy všech oddílů), kteří na toto utkání vsadili, bez výjimky. Takže se těším na výpis sázejících na toto utkání.

    Reglement FE hovoří jasně:
    4. ZÁVAZKY ODDÍLŮ
    A. Oddíl je povinen zajistit, že kdokoliv z funkcionářů oddílu, hráčů a dalších členů jejich družstva
    startujícího ve Fortuna Extralize se osobně, ani prostřednictvím třetí osoby nebude účastnit
    jakýchkoliv sázek na utkání či jiné výsledky Fortuna Extraligy. V případě zjištěni porušení tohoto
    pravidla se oddíl vystavuje riziku ztráty všech příjmů dle tohoto Reglementu, jeho příloh či
    uzavřených smluv a bude s ním zahájeno disciplinární řízení. O výši postihu ztráty finančních příjmů
    bude rozhodovat Výkonný výbor ČFbU.

    • Looky napsal:

      Jestli sází někdo z hráčů Extraligu na své jméno, tak se divím, že to sázkovka nezjistila už dřív.

      A že někdo z hráčů nebo funkcionářů vsadil prostřednictvím třetí osoby? To bych chtěl vidět, jak to někdo prokazuje… pokud teda ty vsazené peníze nebyly podepsaný…:)

  • ... napsal:

    Říká vám něco presumpce neviny?!
    Zjevně asi ne, protože vaše poslední redaktorské výkony dělají ze sportovního serveru bulvár, který naprosto neoprávněně hází špínu na pražský celek. Je vidět, že není nic jednoduššího než se přiživovat na tučných katastrofických scénařích a naprosto přehlížet nepotvrzená fakta.
    Fortuna vyplatí těch pár drobných výhercům a zjevně také pár pisálkům, bistrému bookmakerovi shrábne prémie a všechno se zamete jako obvykle pod stůl. Bohužel co zůstane – poškozené jméno klubu.

    • cirkus :) napsal:

      Ne asi, však to je jak blesk jen teoretické výmysli vytažené ze zákoníků ale žádná fakta či důkazy 😀 😀 BLESK je jako florbal.cz

  • mauro napsal:

    Future tady má tak obrovské množství obhájců, až by mě zajímalo, z kolika IP adres ta PR kampaň frčí 🙂

    • alan říka napsal:

      já mam svoje tvrzení a to je takové jako ve fotbale vyloučit oba kluby jak liberec tak future z ligy

      • cirkus :) napsal:

        No ty chytrej tak mi ukaž jedinej dukaz a pak machruj …. nemam rad jarocha ale ty tu žvatlas jak stara baba… tohle neni o tom kdo koho ma rad ci nema tohle je právní záležitost, která musí být podložena, pokud neni , tak je to jen žvatlání takovejch zaujatejch ubo*áků jako je florbal.cz a tebe

  • hybna napsal:

    Jediná PR kampaň tady frčí ze strany Fortuny ty chytráku

  • :D napsal:

    alane ty seš fakt de*il 😀 ještě se vůbec neví kdo vsázel a ty by si už oba týmy vylučoval z ligy 😀 Třeba v tom nemá prsty ani jeden tým!!!!! Ty máš fakt IQ houpacího koně !!!! Už sem radši nepiš a nech si svoje moudra pro sebe!!!!!

  • cirkus :) napsal:

    Tohle je fakt nejvetší šaškárna….. stránka florbal.cz mi prijde jako sesterská stránka bulváru BLESK či AHA. Proč??? Jelikož stale jen píše věci které ani v jednom případě nedokazuje a ani nepoukazuje na fakta. Kluci běžte radeji psát pro blesk vyjde to nastejno, taky píšou plky co řikaj důchodci!!

  • Praxe v sázkovkách napsal:

    je taková, že jim občas uletí kurzy ven před kontrolou a než to zjistí, hodí tam někdo dost slušnej balík. Sázkovka to musí vyplatit, protože to ten člověk podal za stanovených podmínek správně. Když bych si toho všimnul, dám to taky.

    Bookmaker dělá s informacemi, které má, ale občas něco podcení – přepálí kurz. Pak se následně kurz zvyšuje/snižuje.
    Kamarád dělá v Tipsportu na centrále. Ví zadávání kurzů, posílá je na pobočky online. Sám jsem dělal v jiné sázkovce. Ale jednodušší je to hodit na klub, než přiznat vlastní chybu… Díky Fortuno!

Napsat komentář

*