Ještě není vyloučené, že bude Anna Wijk hrát i v nadcházející sezoně. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Ještě není vyloučené, že bude Anna Wijk hrát i v nadcházející sezoně. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
8. 4. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Ukončí Anna Wijk skutečně kariéru? V blízké budoucnosti rozhodnutí nepadne, říká

 



Před rokem potvrdila své pokračování v Moře a oznámila, že se bude jednat o její poslední sezonu. V prosinci získala další titul mistryně věta, následně ji pak renomovaný server innebandymagazinet.se vyhlásil za nejlepší florbalistku roku 2019. Už tehdy naznačila, že by si mohla konec kariéry rozmyslet, do všeho navíc zasáhl koronavirus. V nejnovějším vyjádření pro média už je očividné, že konec zvažuje.

V srpnu loňského roku podepsala nový kontrakt v Moře a prohlásila následující. „Cítím to tak, že se bude jednat o mou poslední sezonu, bylo by divné skončit jinde než v Moře, které patří moje srdce,“ uvedla v tiskovém prohlášení.

Nicméně, koronavirus možná změní její plány. „Právě teď je to divný pocit a smutek z toho, jak sezona skončila, ještě jsem to úplně nestrávila,“ přinzala v nejnovějším rozhovoru pro innebandymagazinet.se, kde už před časem avizovala, že si konec možná rozmyslí.

Stále by měla o co bojovat, aktuálně má na kontě 926 bodů v ženské SSL a 196 bodů v ženském národnímu týmu. „Myslím na to stále. Byla jsem nastavená tak, že to bude moje poslední sezona, ale nechce se mi karéru končit takovým způsobem,“ potvrzuje Wijk.

Jenže je zde jeden háček. Její florbalové srdce patří Moře, to opravdové pak získal bývalý hokejista Jesper Eriksen, za kterým se v únoru definitivně přestěhovala do Stockholmu. Autem je to mezi oběma městy cesta na čtyři hodiny.

V úvahu by tak připadal konec kariéry v Täby nebo celku Nacka Wallenstam. „Nemám zatím tušení, nemluvila jsem s jinými týmy než s Morou a jak víte, Mora pro mě hodně znamená. Přestěhovala jsem se do Stockholmu a cítím, že tím vlastně začíná nová životní kapitola,“ připomíná innebandymagazinet.

Loni se definitivně rozhodla až na přelomu července a srpna, letos by to mohlo být podobné. „V blízké budoucnosti rozhodnutí nepadne. Nejprve musím strávit konec sezony a chvíli počkat. Myslím si, že dnes ze mě nějakou určující odpověď nedostanete,“ zakončila Anna Wijk.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*