Jakub Levínský. Foto: Sokol Pardubice Dlouholetá brankářská opora Pardubic Jakub Levínský. Foto: Sokoli Pardubice
30. 4. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice přicházejí o dlouholetou oporu. Brankář Jakub Levínský ukončil kariéru

 



Od roku 2012 byl strážcem pardubické branky. Teď bude muset východočeský klub sázet na jinou jedničku. 26letý Jakub Levínský se rozhodl ukončit svou florbalovou kariéru. Hlavním důvodem je bolestivé zranění ramen.

„O konci v pardubickém áčku už jsem chvíli uvažoval, hlavně vzhledem ke zranění, které se mi znovu obnovilo. Doléčení, které bude asi na delší dobu, rozhodlo o tom, že už moc důvodů pro setrvání není,“ vysvětlil Levínský pro klubový web příčinu svého loučení s vrcholovým florbalem.

„Kuba řeší problémy s rameny již několik sezon, i přes cvičení a velkou snahu o rehabilitaci se to ale spíš zhoršovalo a letošní zranění udělalo takovou nepříjemnou tečku. Zdraví hráčů by mělo být na prvním místě, takže Kubovo rozhodnutí je určitě pochopitelné,“ uvedla ke zdravotnímu stavu brankáře fyzioterapeutka Sokolů Kateřina Levínská.

Dlouholetá brankářská opora Pardubic Jakub Levínský. Foto: Sokoli Pardubice

Foto: Sokoli Pardubice

Levínský odchytal za pardubický A tým celkově 134 utkání. Byl u návratu do nejvyšší soutěže v roce 2013 i u premiérového postupu do play off o pět let později. S Pardubicemi vybojoval také zlato na Czech Open a v českém poháru. Z akademického mistrovství světa 2018 si rovněž odvezl zlatou medaili.

V Pardubicích doufají, že Levínský bude i nadále pomáhat s výchovou mladých brankářů. „Věřím, že naše cesty se úplně nerozešli a na spolupráci s ním například v trenérské rovině ještě navážeme. Za vše, co pro náš klub odvedl patří Kubovi obrovské díky!“ dodal generální manažer klubu a nový trenér A týmu Zozulák.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*