Lina Hägg (vlevo) zvolila angažmá ve Vítkovicích. Foto: Sundsvalls IBF
22. 5. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice na mě pořádně zapůsobily výkony na Champions Cupu, říká střelkyně Lina Hägg

 



Florbalistky Vítkovic budou i v příští sezoně spoléhat na několik cizinek. Novou akvizicí se v tomto týdnu stala dvaadvacetiletá střelkyně Lina Hägg, která dosud bojovala v Allsvenskan za Sundsvalls. V rozhovoru přiznala, že její nový klub na ni udělal dojem svými výsledky na Champions Cupu.

Švédská útočnice byla na seznamu vytipovaných posil delší dobu, Vítkovicím se ale povedlo její přesun realizovat až nyní, po předčasně ukončené sezoně 2019/2020. „Když jsem dostala nabídku od Vítkovic poprvé, tak to bylo po začátku sezony a v té chvíli jsem prostě nemohla jen tak opustit svůj tým. Namísto toho jsem naopak plně soustředila na Sundsvalls IBF,“ popisuje na klubovém webu Vítkovic.

Sama věří, že zapadne do herního stylu úřadujících českých šampionek, které v předčasně ukončené sezoně 2019/2020 vyhrály základní část soutěže. „Měla jsem opravdu dobrou debatu s Tomášem Krásným a Sundsvalls IBF v průběhu celého rozhodování, Vítkovice na mě udělaly opravdu dobrý dojem, ať už jako klub nebo samotný ženský tým. Viděla jsem nějaké zápasy z minulé sezony a věřím, že styl, kterým Vítkovice hrají, mi bude vyhovovat,“ vyložila.

Jak vyplývá z výše uvedeného, s Vítkovicemi byla v kontaktu delší dobu a tým pozorovala. „Tým jsem trochu sledovala a viděla zápasy z minulé sezony, a především Champions Cupu. Věřím tomu, že způsob není příliš odlišný od toho, na co jsem zvyklá v dresu Sundsvalls v Allsvenskan,“ podělila se o své poznatky pro Florbal.cz.

Před přesunem do Ostravy měla několik nabídek ze švédské nejvyšší soutěže. „Navzdory tomu ale pro mě Vítkovice byly vždy první volbou,“ možná leckoho překvapí.

Ve Vítkovicích si vůbec poprvé zahraje nejvyšší ženskou soutěž. „Bude to velmi speciální a neskutečně se na to těším, protože to byl můj sen, o který jsem usilovala od doby, kdy jsem byla mladá. Mým cílem je odevzdat týmu vždy to nejlepší, snad mu pomohu nějakými body,“ plánuje.

Vůbec poprvé by se také měla představit na Champions Cupu, který bude v lednu příštího roku hostit Švýcarsko. „Pamatuji si, že mě velmi pozitivně překvapilo, jak vysokou kvalitu mělo utkání Vítkovic proti Täby na letošním Champions Cupu, který tým čeká také v příští sezoně, ačkoliv to nakonec nebylo to hlavní, proč jsem se rozhodla pro Vítkovice,“ říká.

O českém florbale má jasné mínění. „Můj pohled na český florbal je takový, že je to jedna z nejlepších florbalových zemí na světě a pořádně na mě zapůsobilo, co jsem viděla v posledních letech na Champions Cupu,“ připomíná poslední dvě medailová umístění žen Vítkovic.

Do České republiky se těší. „Samozřejmě, bude to obrovská zkušenost a moc se na to těším, ale stejně tak se moc těším na úplně všechno, co mé angažmá v Česku přinese,“ uzavřela Lina Hägg.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*