Anna Wijk jako hráčka Storvrety. Foto: Storvreta IBK
28. 5. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Anna Wijk pokračuje! Bude hrát druhou nejvyšší soutěž za Storvretu, týmu má pomoci také jako hrající trenérka

 



Kariéra fenomenální švédské florbalistky Anny Wijk se předčasně ukončenou sezonou 2019/2020 neuzavře. Jedna z nejlepších florbalistek historie se rozhodla pokračovat ve druhé nejvyšší soutěži. Posílí ženský tým Storvrety, kde bude současně hrající asistentkou trenéra.

Storvreta skončila v předčasně ukončené sezoně na šestém místě své divize druhé nejvyšší soutěže, nyní ale získává skvělou posilu. „Jsme velmi šťastní z toho faktu, že hvězda světového formátu jako Anna se rozhodla stát se součástí organizace Storvreta IBK. Společně s Teodorem Jonssonem bude působit také v trenérském štábu,“ píše klub z Upssaly ve svém tiskovém prohlášení.

Sama Anna Wijk se těší na novou výzvu. „Bude to nová a vzrušující kapitola v mém životě. Storvreta je světovým lídrem v mužském florbale a nyní je cílem dostat ženský tým do nejvyšší soutěže, čehož bych se chtěla účastnit,“ plánuje, že by jednoletý kontrakt nemusel být posledním.

Na druhou stranu ale myslí na zadní vrátka. „Navíc dostanu možnost být asistentkou trenéra, což je určitý směr, kterým bych se chtěla vydat, až skončí má hráčská kariéra,“ uvedla v tiskovém prohlášení.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*